Om de afaceri cautat in Austria pentru jafuri armate, pus in libertate in Romania

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 17:13
4793 citiri
Om de afaceri cautat in Austria pentru jafuri armate, pus in libertate in Romania
Foto: jurnalul.ro

Un om de afaceri sucevean, cautat de autoritatile austriece pentru doua jafuri armate comise asupra unor banci, a fost prins miercuri in Romania. Oamenii legii din Austria cer extradarea sa.

La confirmarea mandatului european de arestare, Curtea de Apel Suceava a dispus in cazul acestuia doar masura obligativitatii de a nu parasi localitatea timp de 30 de zile.

Autoritatile austriece au emis pe numele lui Vasilica Puscasu, un sucevean in varsta de 36 de ani, un mandat de arestare pentru comiterea mai multor talharii cu mana armata, intre care si doua jafuri asupra unor unitati bancare, iar pentru identificarea si prinderea suceveanului se munceste inca din 2005.

Politistii austrieci au probe care arata ca suceveanul ar fi participat la inceputul anului 2005 la mai multe jafuri armate, in urma carorar ar fi obtinut mai multe sute de mii de euro, iar miercuri doi ofiteri austrieci au venit in Romania si cu ajutorul colegilor din Inspectoratul General al Politiei Romane au reusit sa-l prinda in Suceava.

Vasilica Puscasu a fost ridicat miercuri la pranz din biroul sau si prezentat unei instante a Curtii de Apel Suceava pentru confirmarea mandatului european de arestare, insa magistratii au decis in cazul lui doar masura obligativitatii de a nu parasi localitatea timp de 30 de zile.

Potrivit unor surse, instanta ar fi luat aceasta decizie dupa ce Puscasu ar fi mintit ca este cercetat si in Romania pentru alte fapte si ca urmeaza sa fie audiat, astfel ca extradarea in Austria ar ingreuna anchetele politistilor romani.

In realitate, Vasilica Puscasu nu este cercetat in Romania, ci are calitatea de martor intr-un dosar aflat in cercetare la Politia din Suceava, unde a fost deja audiat.

Omul de afaceri este cunoscut in Suceava, fiind director la o firma de constructii care are contracte cu Primaria Suceava pentru asfaltari de drumuri. Este cunoscut in judet pentru legaturi cu membri ai lumii interlope.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Vasilica Puscasu, #roman cautat Austria, #roman jaf armat Austria, #om de afaceri jaf armat , #romani strainatate