Patriarhul Daniel, apel catre romanii din strainatate: Pastrati legatura cu copiii ramasi acasa

Vineri, 14 August 2015, ora 18:28
2103 citiri
Patriarhul Daniel, apel catre romanii din strainatate: Pastrati legatura cu copiii ramasi acasa
Foto: Captura Youtube/tudoraci

Patriarhul Daniel ii sfatuieste pe parintii plecati sa lucreze in strainatate sa ramana in contact permanent cu copiii lor, pentru ca distantele geografice mari sa nu produca indepartare sufleteasca sau instrainare spirituala.

PF Daniel a adresat acest indemn in mesajul de duminica migrantilor romani, care anul acesta este pe 16 august. Prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 25 februarie 2009, in luna august a fiecarui an, in prima duminica dupa marele praznic al Adormirii Maicii Domnului (15 august), exista o zi dedicata tuturor romanilor migranti.

Cu aceasta ocazie PF Daniel adreseaza un mesaj de pretuire si de incurajare pentru romanii plecati din tara, in diverse parti ale lumii. Mesajul de anul acesta este intitulat "Iubirea de biserica si neam intareste comuniunea romanilor de pretutindeni".

"Misiunea Bisericii noastre in diaspora este deosebit de importanta, deoarece romanii migranti traiesc cu speranta intr-un viitor mai prosper, dar si cu dorul de locurile natale, de tara. De multe ori, mediul in care ei lucreaza printre straini nu le insufla un sentiment de pace si multumire sufleteasca, dar se regasesc in parohiile Bisericii Ortodoxe Romane din diaspora.

Aici, bucuria regasirii si trairii credintei stramosesti, a spiritualitatii si a identitatii romanesti, a intaririi in comuniunea datatoare de putere, mangaiere si nadejde in Dumnezeu, se impleteste cu nostalgia locurilor natale, cu sentimentul de dor arzator dupa cei dragi, resimtit atat de puternic printre straini. Aceasta stare de dor, asumata in mod existential, favorizeaza cautarea originii si a identitatii profunde", spune PF Daniel in mesajul catre dispora.

Credinciosii ortodocsi romani din afara granitelor sunt indemnati "sa cultive legatura cu slujitorii BOR, sa le solicite ajutorul si povatuirea, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfanta Euharistie, participand la viata liturgica a parohiilor romanesti si traind in bucuria comuniunii fratesti cu ceilalti romani, impartasind experientele comune si ajutandu-se reciproc".

Totodata, Patriarhul BOR adreseaza un indem catre parintii plecati la munca sa pastreze unitatea familiei.

"In deosebi, ne adresam parintilor romani plecati la munca in strainatate, indemnandu-i sa pastreze unitatea familiei si sa ramana in permanent contact cu fiii si cu fiicele lor si cu cei ramasi in tara, pentru ca distantele geografice mari sa nu produca indepartare sufleteasca sau instrainare spirituala a unora fata de altii", a mai spus Patriarhul Daniel.

El a subliniat ca, in acest an, Duminica migrantilor romani coincide cu praznuirea Sfintilor Martiri Brancoveni (16 august).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Patriarh Daniel mesaj romani imigranti , #romani strainatate
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Ce-l doare pe Damila de copii cuiva ? Sa taca,caci nu e treaba lui !