Presa germana: Berlinul, invadat de imigrati bolnavi, inclusiv din Romania

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 10:08
4451 citiri
Presa germana: Berlinul, invadat de imigrati bolnavi, inclusiv din Romania
Foto: Knack

Berlinul are 11.000 de oameni fara un adapost deasupra capului.

Dintre acestia, peste 700 locuiesc pe strazi. "Este foarte mult, preturile chiriilor au ajuns sa fie prea mari, iar multi oameni nu-si mai permit sa le plateasca", este de parere Lisa Antje Guhne, reprezentant al ONG-ului Gebewo. Multi dintre oamenii fara adapost sunt adevarate focare de infectie pentru oamenii de pe strazi.

De cand este aplicata legislatia europeana legata de libertatea de miscare a cetatenilor, Berlinul s-a confruntat cu o invazie de imigranti din Est, scrie

Knack. "Acesti oameni nu au nici un viitor in tara lor si spera sa-si gaseasca norocul in orase europene cum ar fi Berlinul", adauga Lisa Antje Guhne.

"Avem imigranti din Polonia, Bulgaria, Romania, Republica Ceha, Letonia si Estonia. Atunci cand isi parasesc tara, ei au un acoperis deasupra capului.

Vin aici, isi dau seama ca nu gasesc un loc de munca si traiesc pe strazi, de multe ori mai rau decat in tara natala", mai spune reprezentantul ONG-ului german.

In evidentele organizatiei neguvernamentale care se ocupa de oameni fara adapost se afla peste 7.500 de oameni. "Dintre acestia, 700 de oameni isi petrec noptile pe strazile Berlinului", precizeaza Guhne.

De multe ori, oamenii fara adapost prefera sa stea departe de institutiile care i-ar putea ajuta. In Berlin, de exemplu, exista multe locuri unde poti primi gratuit un pat sa dormi si o masa calda.

Cu toate acestea, potrivit statisticilor neoficiale, numarul persoanelor fara adapost a crescut, in ianuarie 2013, cu 20 la suta fata de ianuarie 2012.

"Problema este ca oamenii fara adapost sunt si focare de boli pentru trecatorii obisnuiti. Hepatita, viroze, HIV, boli ale plamanilor, acest cocteil de boli se ascunde in spatele acestor oameni fara adapost.

In plus, daca ajung in adaposturi, pot deveni agresivi, asa ca prefera ca, imbuibati cu alcool, sa doarma pe strada, pe un carton, la colt de strada", mai spune reprezentantul ONG-ului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#imigranti fara adapost Berlin, #romani imigranti Germania , #romani strainatate