Primele declaratii de la Palatul Victoria in cazul Bodnariu: Cum se implica Guvernul de la Bucuresti (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 13:01
7239 citiri
Primele declaratii de la Palatul Victoria in cazul Bodnariu: Cum se implica Guvernul de la Bucuresti (Video)
Foto: B1 TV

Premierul Dacian Ciolos s-a implicat personal si urmareste cu mare atentie evolutia cazului familiei Bodnariu, ai carei 5 copii au fost preluati de autoritatile din Norvegia.

Membri ai Guvernului de la Bucuresti au avut mai multe dialoguri cu omologii norvegieni, iar sotii Bodnariu au fost chemati la discutii.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a spus marti, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, ca, in cursul acestei dimineti, premierul Dacian Ciolos a avut o discutie pe aceasta tema cu ambasadorul Romaniei la Oslo.

De asemenea, la nivelul cancelariei a fost contactat ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, pentru a se obtine informatii in legatura cu situatia familiei Botnariu, iar premierul Dacian Ciolos "a subliniat interesul special" pe care il are cu privire la acest caz, a adaugat Dan Suciu.

Purtatorul de cuvant al Executivului a reamintit ca in data de 27 noiembrie instanta norvegiana a dispus incredintarea in plasament temporar a celor 5 copii ai cuplului Bodnariu in baza unor declaratii, iar recursul nu s-a fixat inca.

Proteste pe doua continente pentru familia Bodnariu: Mii de oameni au cerut Norvegiei sa le dea copiii inapoi

De asemenea, Dan Suciu a spus ca premierul si-a manifestat "interesul deosebit" pentru clarificarea acestui caz, "in contextul relatiilor excelente pe care Romania le are cu Norvegia".

"Acest interes va fi subliniat la toate nivelurile acestor relatii", a subliniat Dan Suciu, explicand ca in acest caz "vorbim de cetateni romani, membrii familiei Bodnariu, care se indreapta tot mai mult spre ambasada Romaniei si solicita tot mai mult implicarea autoritatilor romanesti".

"De asemenea, in cursul zilei de marti va avea loc o intalnire la Ambasada Romaniei la Oslo cu familia Bodnariu, ambasadorul si noul avocat desemnat, pentru a vedea care sunt pasii de facut pentru clarificarea acestei situatii", a mai spus Dan Suciu, precizand ca autoritatile romane "inteleg ca sunt anchete in curs" si "respecta pe deplin acest demers", dar isi exprima speranta ca situatia va ri limpezita cat mai rapid.

Dan Suciu a subliniat inca o data ca "premierul va urmari personal acest caz".

In plus, miercuri, ambasadorul roman la Oslo se va intalni cu reprezentantii Ministerului norvegian al Copiilor, intalnirea fiind solicitata la finalul lunii noiembrie, a mai anuntat purtatorul de cuvant.

Mai mult, luni, ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a avut o dicutie cu unchiul copiilor, Daniel Bodnariu, care se afla in Romania, prezentandu-i acestuia toate demersurile pe care ministerul le face in acest caz.

Cazul Bodnariu: Autoritatile romane cer Norvegiei sa dea copiii in grija unchiului

"MAE va face toate demersurile diplomatice necesare pentru clarificarile de care avem nevoie", a mai spus Dan Suciu, adaugand ca partea romana intelege sa respecte celelalte parti implicate, precum si "nevoia de intimitate" a familiei Bodnariu, dar si functionarea legislatiei norvegiene.

"Intregul caz va fi urmarit cu cea mai mare atentie de la nivelul prim-ministrului Dacian Ciolos. Partea romana va avea un rol activ, conform solicitarilor familiei, in calitate de cetateni romani (...) Speram intr-o clarificare rapida a situatiei, care sa tina cont de interesul copiilor, cetateni romani si norvegieni, fara inflamarea situatiei", a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei.

Cazul Bodnariu: Cei 5 copii sunt cetateni romani

Cazul familiei Bodnariu a fost intens dezbatut in mass-media din Romania, generand numeroase proteste in tara si peste hotare, in cadrul carora sute de romani si-au exprimat solidaritatea cu parintii si au cerut intoarcerea copiilor in familie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ciolos copii Bodnariu Norvegia , #romani strainatate