Roman rapit de jihadisti: Terorist implicat in rapire, ranit grav in Mali

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 19:12
3681 citiri
Roman rapit de jihadisti: Terorist implicat in rapire, ranit grav in Mali
Foto: Hepta.ro

Abu Walid al-Sahraoui, liderul organizatiei islamiste Al-Mourabitoune, aflata la originea rapirii unui cetatean roman in Burkina Faso, a fost ranit grav in confruntari cu factiuni rivale, in Mali.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, 14 militanti ai organizatiei teroriste Al-Mourabitoune au murit in confruntari cu factiuni rivale afiliate retelei Al-Qaida. Luptele au avut loc in Gao, oras situat in nordul statului Mali, informeaza site-ul publicatiei El Watan.

Abu Walid al-Sahraoui, considerat liderul grupului islamist Al-Mourabitoune, a fost ranit grav in confruntari.

Roman rapit de jihadisti: Presedintele din Burkina Faso, declaratii despre acest caz

Abu Walid al-Sahraoui se afla la originea rapirii a numerosi occidentali. In mai, liderul terorist a revendicat rapirea unui cetatean roman in Burkina Faso.

Persoane inarmate au rapit, pe 4 aprilie, un cetatean roman, la o mina de mangan din Burkina Faso. Agentul de securitate roman a fost rapit de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, este exploatata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis.

Roman rapit de persoane inarmate la granita cu Mali

Un jandarm si un sofer au fost raniti in atac. Surse din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso si Mali au declarat ca romanul, responsabil cu securitatea minei de mangan din nordul Burkina Faso, a fost rapit si dus in statul vecin Mali. Potrivit unor surse militare, ostaticul roman a fost dus in nordul statului Mali, fiind cautat in mod activ.

Unitatea antiterorism a Regimentului de securitate prezidentiala din Burkina Faso a fost trimisa in nordul Mali, unde sunt si alte forte speciale africane, in cadrul Operatiunii Barkhane.

Actiunile de cautare se deruleaza in Burkina Faso, Mali si Niger, in cadrul Operatiunii antiteroriste Barkhane, lansata in iulie 2014, cu asistenta Frantei. La Operatiunea Barkhane participa forte din Franta, Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania si Niger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#terorist roman rapit Burkina Faso, #roman rapit Burkina Faso, #terorist ranit roman rapit , #romani strainatate