Romancele, victime ale traficului de persoane si muncii fortate, in Slovacia

Luni, 19 August 2013, ora 22:47
5317 citiri
Romancele, victime ale traficului de persoane si muncii fortate, in Slovacia
Foto: gmanetwork.com

Femei si barbati din Romania, Moldova, Bulgaria si Ucraina, dar si posibil din Vietnam au cazut victime ale muncii fortate in Slovacia, potrivit Raportului Traficului de Persoane, emis de Departamentul de Stat american, care a monitorizat situatia intre 1 aprilie 2012 si 31 martie 2013.

Potrivit raportului, Slovacia este o tara de provenienta, tranzit si destinatie pentru barbati, femei si copii care fac obiectul traficului sexual si al muncii fortate, a transmis agentia SITA, duminica, citata de The Slovak Spectator.

De asemenea, raportul citat de Refworld.org arata ca intr-o alta tara europeana, Grecia, femei din mai multe tari, printre care Romania, Bulgaria, Ucraina, Rusia sau unele tari din Africa si Asia fac obiectul unui trafic sexual.

In plus, in Grecia au fost identificati si barbati si copii ce sunt victime ale muncii fortate, acestia provenind din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si unele tari asiatice.

Multi copii rromi din Romania si Albania sunt fortati sa munceasca in Grecia si sa vanda bunuri pe strazi, sa cerseasca sau sa fure. Exista o crestere a numarului copiilor rromi din Romania adusi in Grecia si fortati sa munceasca.

Raportul Departamentului de Stat american mai arata ca romanii reprezinta o sursa importanta de trafic de persoane in Europa. Astfel, barbati, femei si copii din Romania sunt fortati sa munceasca in agricultura, servicii casnice sau hoteluri, precum si fortati sa cerseasca in tarile europene, printre care Austria, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania sau Suedia.

De asemenea, prostituate provenind din Romania isi desfasoara activitatea in tari precum Belgia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Malta, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia si Ungaria.

In ce ii priveste pe copii, acestia reprezinta cel putin o treime din victimele traficului de persoane din Romania. Traficantii care recruteaza si exploateaza romani sunt in numar covarsitor de nationalitate romana, cautandu-si victime din acelasi grup etnic sau din propriile familii.

De multe ori, traficantii exploateaza victimele in interiorul Romaniei inainte de a le transporta in strainatate, unde le forteaza sa se prostitueze sau sa munceasca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romance victime trafic persoane, #romance munca fortata, #romance prostitutie, #trafic persoane Romania , #romani strainatate