Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanii din strainatate se intorc in tara: Coloana de 10 kilometri la Nadlac

Sambata, 04 August 2018, ora 18:46
8884 citiri
Romanii din strainatate se intorc in tara: Coloana de 10 kilometri la Nadlac
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de autoturisme asteapta mai mult de doua ore pentru a intra in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, formandu-se o coloana de aproximativ 10 kilometri pe teritoriul Ungariei. Autoritatile recomanda evitarea acestui punct de control, unde si pe sensul de iesire din tara se asteapta aproximativ o ora.

Vamile din vestul tarii sunt din nou aglomerate, sambata, atat din cauza tranzitului turistic specific weekendului, cat si pentru ca mii de romani care lucreaza in afara tarii se intorc acasa in vacanta.

In PTF Nadlac II sunt coloane foarte mari pe ambele sensuri, insa la intrarea in Romania se asteapta aproximativ doua ore si jumatate pentru control, desi verificarea documentelor se face pe sapte artere rutiere, fata de patru in mod obisnuit.

La iesirea din tara, in Nadlac II, se asteapta o ora, pe autostrada fiind masini pe o distanta de aproape doi kilometri. Controalele se fac tot pe sapte artere si sunt folosite inclusiv benzile destinate traficului greu, care nu este permis in weekend in Ungaria.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad recomanda evitarea PTF Nadlac II si folosirea altor puncte, care nu sunt la fel de aglomerate. In judetul Arad, la Nadlac I (DN7), Turnu si Varsand se asteapta 15 - 20 de minute, pe ambele sensuri.

Coloane mari de masini mai sunt la intrarea in tara prin Petea (Satu Mare), unde se asteapta o ora pentru trecerea granitei, controlul fiind facut pe cinci artere.

Din cauza numarului mare de autoturisme care vin in Romania, pe Valea Muresului, in Arad, se circula "bara la bara" pe mai multe segmente ale DN7, echipaje ale Politiei Rutiere luand masuri de fluidizare a traficului.

Politia de Frontiera le recomanda celor care vor sa tranziteze frontiera sa verifice aplicatia online de pe site-ul oficial, care arata o estimare a timpilor de asteptare pentru controlul documentelor. Astfel, soferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Coloana masini Vama Nadlac, #aglomeratie vama Nadlac , #romani strainatate