Un al doilea roman a murit in Algeria - s-a stins la spital, din cauza ranilor (Video)

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 15:49
6610 citiri
Un al doilea roman a murit in Algeria - s-a stins la spital, din cauza ranilor (Video)

Inca un roman a murit in Algeria, duminica dimineata, la spital, dupa ce a fost ranit in timpul crizei ostaticilor.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, MAE roman arata ca "in dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritatile algeriene au informat oficial Ambasada Romaniei de la Alger ca unul dintre cetatenii romani care se aflase in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist, a incetat din viata".

Povestea unui ostatic roman din Algeria: Am reusit sa evadez, nu ne-a ajutat nimeni

"Din informatiile obtinute de autoritatile romane, rezulta ca decesul a intervenit, in spital, urmare a ranilor grave suferite, inregistrate anterior", se arata in text.

MAE arata ca, pe masura ce autoritatile romane vor obtine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispozitia opiniei publice, in timp util.

"Ministerul Afacerilor Externe regreta profund faptul ca autoritatile algeriene nu au

informat complet si corect, in prealabil, autoritatile romane, in legatura cu

situatia de sanatate reala a cetateanului roman, aspect comunicat si ambasadei

Algeriei la Bucuresti", se mai arata in comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante si este alaturi de familia

indurerata.

Ulterior, secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a subliniat, intr-o interventie televizata, "profunda dezamagire ca autoritatile algeriene nu ne-au informat corect, complet si la timp cu privire la starea de sanatate a cetateanului roman".

Cazanciuc a adaugat ca autoritatile romane vor asigura repatrierea celor doua trupuri neinsufletite.

Unul dintre supravietuitorii romani ai incidentelor din Algeria a declarat ca stie despre cine este vorba, insa nu poate divulga numele victimei, pana cand familia nu este anuntata de autoritati.

Romanul ucis in Algeria era din Prahova si avea un copil de 6 ani

Sambata, ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, anuntase, impreuna cu premierul Victor Ponta, ca Romania a pierdut un cetatean in evenimentul din Algeria, insa ceilalti romani sunt in siguranta.

Ponta a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca cel putin un cetatean roman si-a pierdut viata in complexul petrolier atacat de islamisti, iar cel de-al cincilea roman ostatic a fost eliberat.

"Imi exprim sprijinul nostru pentru repatrierea trupului celui decedat. Nu mi-as fi iertat daca familia ar fi aflat din presa. Vreau sa-mi exprim compasiunea si fata de celelalte victime, de alte nationalitati", a adaugat seful Executivului.

"Vestea buna, confirmata pe canale diplomatice, se refera la ultimul din cei cinci cetateni romani. Acesta a fost eliberat de armata algeriana, se afla in custodia armatei si autoritatile romane fac toate eforturile pentru a afla starea sa exacta", a continuat prim-ministrul.

Ostatici in Algeria: Complexul, verificat de bombe. 25 de cadavre gasite inauntru

Ministrul de Externe Titus Corlean a precizat, la randul sau, ca autoritatile aveau informatii ca exista cinci romani la complexul gazeifer, insa nu se stia daca restul de trei romani, dupa ce s-a anuntat ca doar doi sunt rapiti, sunt in custodia armatei sau sunt ascunsi in zona.

Corlatean a explicat ca orice informatie pe care ar fi dat-o privind numarul romanilor ar fi putut periclita situatia acestora.

Ministerul de Afaceri Externe a anuntat, vineri seara, ca trei romani au fost salvati din mainile teroristilor din Algeria: unul se afla la Ambasada, iar ceilalti doi in custodia armatei algeriene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#roman mort Algeria, #al doilea roman mort Algeria, #ostatici romani Algeria , #romani strainatate