Mica Unire si nasterea lui Eminescu, sarbatorite la Los Angeles in prezenta ambasadorului roman

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 15:05
1528 citiri
Mica Unire si nasterea lui Eminescu, sarbatorite la Los Angeles in prezenta ambasadorului roman
Foto: rogca.org

Ambasadorul roman in SUA, Iulian Buga, s-a intalnit cu reprezentanti ai romanilor din Los Angeles in cadrul unei manifestari la care a fost sarbatorita Unirea Principatelor romane de la 1859 dar si nasterea poetului Mihai Eminescu.

Ambasadorul Iulian Buga si-a inceput discursul amintind despre experienta placuta pe care a avut-o in 1995 cand, in calitate de "diplomat tanar", a venit la Los Angeles pentru a organiza participarea Romaniei la campionatul mondial de fotbal, relateaza Romanian Greek-Catholic Association.

"Sunt unul care s-a uitat mereu cu pasiune, cu interes si cu dragoste la cei care au incercat sa-si faca o alta viata pe alte meleaguri, dar care intr-un fel sau altul au reusit sa tina legatura cu Patria Mama", a mai declarat ambasadorul.

Iulian Buga le-a spus interlocutorilor sai ca intentioneaza sa promoveze cat mai bine imaginea Romaniei in Statele Unite si se bazeaza pe ajutorul lor, considerandu-i pe romanii-americani o "punte de legatura" intre Romania si Statele Unite si "un exemplu de cetateni ai lumii moderne".

Evenimentul a continuat cu un program artistic oferit de copii romani.

Vizita in Los Angeles, care a avut loc la data de 26 ianuarie, este prima vizita pe care Iulian Buga o face, dupa numirea sa, in calitate de ambasador intr-o comunitate romaneasca din Statele Unite.

La intalnire au fost prezenta si o delegatie din partea "Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei", ai carei membri au initiat scrisoare catre Secretarul de Stat John Kerry prin care-i cereau sa sustina lupta pentru combaterea coruptiei din Romania.

Comunitatea romano-americana din Illinois sprijina lupta anticoruptie din Romania

Diaspora spaniola se alatura luptei impotriva coruptiei din Romania: De aceea am plecat din tara!

Din delegatia au facut parte Pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Greek-Catholic Association, Neculai Popa, presedintele Consiliului Roman-American, Ady Simion, presedintele "Romani in Los Angeles" si Andy Cristea, avocat.

Ambasadorul Buga a apreciat interesul grupului de romani pentru atentia si preocuparea fata de evolutia situatiei din tara, dar si fata de dezvoltarea relatiilor romano-americane, dincolo de optiunile politice individuale.

De asemenea, la eveniment a fost prezent si deputatul Mircea Lubanovici, care este si presedintele Comisiei parlamentare pentru romanii din afara granitelor tarii. Printre subiectele discutate de acesta cu ambasadorul Iulian Buga s-au numarat acceptarea Romaniei in programul Visa Waiver, imbunatatirea relatiilor bilaterale intre Romania si Statele Unite, precum si promovarea Romaniei in lume.

Intalnirea a fost organizata de Societatea Viitorul Roman. Infiintata in 1926, aceasta este cea mai veche organizatie romano-americana la vest de Mississippi. Scopul principal al organizatiei este sa promoveze valorile culturale si istorice ale Romaniei printre romanii-americani din Sudul Californiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iulian Buga Los Angeles, #Ambasador SUA romani Los Angeles, #romani America coruptie , #romani SUA