Ziare.com

Declaratii rasiste in Franta: Un politician repeta atacul la adresa rromilor, desi a fost amendat

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 11:34

   

Declaratii rasiste in Franta: Un politician repeta atacul la adresa rromilor, desi a fost amendat
Presedintele de onoare al Frontului National francez (FN, extrema-dreapta), Jean-Marie Le Pen, a repetat vineri afirmatiile sale pentru care a fost recent condamnat potrivit carora "rromii zboara in mod natural... ca pasarile".

"Mi-am amintit o fraza pe care mi-a spus-o un rrom: 'Stiti, noi suntem ca pasarile, zburam in mod natural'", a asigurat Le Pen in jurnalul sau de bord video saptamanal.

La 19 decembrie, Jean-Marie Le Pen a fost condamnat la plata a 5.000 de euro amenda pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenentei lor la o etnie. "Asta inseamna ca (romii, n.red.) zboara peste frontiere, ei trec pe deasupra granitelor pentru a veni pana la noi", a adaugat liderul istoric al Frontului National. (In limba franceza verbul "voler" nu inseamna numai a zbura, ci si "a fura", n.red).

"De asemenea, cred ca plecarea este la 1 ianuarie, cand ii asteptam. Sie kommen (Ei sosesc, in limba germana, n.red.). Da, sosesc", a adaugat el.

De la 1 ianuarie, muncitorii bulgari si romani vor fi liberi sa lucreze in orice stat al Uniunii Europene in numele principiului liberei circulatii a lucratorilor, unul dintre drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni, aminteste AFP.

Inca din 2007, bulgarii si romanii, inclusiv rromii, se bucura de dreptul la libera circulatie si sedere in Europa, la fel ca toti cetatenii Uniunii.

La 22 septembrie 2012, la universitatea de vara a Frontului National, Jean-Marie Le Pen a reluat provocarile privind imigratia, o tema adorata a partidului, sub ochii fiicei sale Marine.

Batjocorindu-i pe rromi, el a starnit rasete si aplauze puternice atribuindu-le fraza: "Noi suntem ca pasarile, zburam in mod natural".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si pe bune dreptate

Acum nu putem sute de milioane de europeni sa stam si sa privim cu acesti needucati nu se adapteaza si striga imediat ca sunt discriminati!
Iar pentru autor Țigán și (vechĭ) Ațigán, -că s. (vsl. Cyganinŭ, Cyganŭka, rus. Cygan, -nka, ung. Cigány, germ. Zigeuner, ngr. Tsiganos, it. Zingaro, cuvinte care se reduc la turc. ar. Zenği, Etiopian, Zenği-bar, țara Etiopienilor, "Zanghebar, Zanzibar". In actele cele maĭ vechĭ li se zice Ațiganĭ, ceĭa ce arată că numele ne-a venit pin [!] Macedonenĭ. Tot de aci și numele secteĭ eretice bizantine a Ațiganilor). Acela care face parte dintr´un neam de indienĭ vagabonzĭ răspindițĭ astăzĭ in lume. Fig. Om ordinar, nerușinat, trivial, pofticĭos, hoț și zgircit: ce țigan ! – Țiganiĭ is originarĭ din India, și-s de neam indo-europeŭ. Eĭ aŭ emigrat in sec. 6-10 ca paria in Persia (de unde au luat muzica lor), in Asia Mică și´n Egipt, unde aŭ stat mult timp și de unde le-a și rămas numele de faraonĭ. Tot așa, Greciĭ iĭ numesc și Gýfti, ĭar Spanioliĭ Gitanos
RROM sau ROM a fost inventat pentru confuzie!

 

Kraaaa!

Are un pupic virtual de la mine.
Desi jumate din tigani sint oameni de treaba. Nu exista padure fara uscaturi.

'Stiti, noi suntem ca pasarile, zburam in mod natural'

Vous savez, nous sommes comme les oiseaux, on VOLE naturellement!
Foarte fin! A costat €5'000.- dar face banii ;)
Auf Wiedersehen, Krähen!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor