Ziare.com

Economist german despre rromi: Acesti indivizi primesc beneficii lunare in valoare de 382 de euro

de Anca Serghescu
Luni, 06 Mai 2013, ora 17:00

   

Economist german despre rromi: Acesti indivizi primesc beneficii lunare in valoare de 382 de euro
Dupa Franta si Marea Britanie, vine randul Germaniei sa atraga atentia asupra pericolului pe care il reprezinta imigrantii rromi pentru tara.

Astfel, Hans-Werner Sinn, presedintele Institutului Iso al Universitatii din Munchen, care este si profesor de economie, denunta turismul pentru beneficii sociale, practicat de rromii din Bulgaria si Romania.

Acesta a cerut UE sa isi modifice directiva privind libertatea de miscare inainte de termenul limita pentru ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari, din ianuarie 2014.

Pozitia lui contrazice declaratiile anterioare ale Comisiei Europene, care sustine ca nu are dovezi ale asa-numitului "turism pentru beneficii sociale" din noile state membre, relateaza site-ul EurActiv.com.

Intr-un articol publicat de saptamanalul Wirtschaftswoche, acesta sustine ca imigratia rromilor va eroda in mod inevitabil statul social german. "Multe orase nu mai pot controla beneficiile sociale infloritoare pentru imigranti. Situatia din unele orase din zona Ruhr, care sunt deja impovarate, risca sa scape de sub control", sustine el.

"Acesti indivizi sunt adeseori rromi - aceiasi care au fost alungati din Franta in urma cu cativa ani de presedintele de atunci Nicolas Sarkozy", sustine el, mentionand ca un roman in varsta de 60 de ani, care emigreaza in Germania, se califica pentru beneficii de la stat la 65 de ani.

Beneficii de 382 de euro pe luna

"In medie, acesti indivizi primesc beneficii in valoare de 382 de euro pe luna, 360 de euro prima de acomodare si alocatii de incalzire, precum si asigurari medicale gratuite in valoare de aproximativ 300 de euro - in total 1.050 de euro pe luna. Aceasta suma nu include beneficii precum frigider sau masina de spalat.

Un astfel de venit este de aproape doua sau trei ori mai mare decat salariul mediu din Romania sau Bulgaria - indiferent daca persoana care beneficiaza de el a platit sau nu anterior taxe in Germania", explica autorul.

"Acest tip de imigratie va eroda in mod inevitabil statul social german, deoarece mai tarziu nu vor mai fi bani pentru a-l suporta, pe de o parte, si pentru ca landurile vor incerca sa se faca ele insele mai putin atractive pentru imigrantii afectati de saracie, pe de alta parte", scrie el.

Totusi, autorul admite ca economia germana are nevoie de forta de munca a imigrantilor, chiar in numar mai mare decat in prezent, insa din tari precum Polonia, Cehia, Slovacia si Slovenia, unde pretendentii sunt calificati si doritori sa se integreze.

Acdesta mai cere schimbarea directivei UE privind libertatea de miscarea intr-un sens in care sa le permita cetatenilor europeni care traiesc in alta tara a Uniunii sa ceara beneficii din tara de origine.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

corect...

vladimir lenin a spus : "democratia este indispensabila socialismului". acestor indivizi, ca si a celorlalte paturi dependente de ajutor social le trebuie in mod obligatoriu retras dreptul de a vota. ei sunt cei mai susceptibili la diferite grade de pomeni electorale, astfel incat sa ajunga la conducere indivizi care sa le garanteze drepturile neechitabile fata de restul societatii de care se bucura. chiar nu inteleg...pentru ce trebuie sa muncesc, sa platesc impozite ca sa traiasca o familie de 30 de romi ? pentru ce copiii romi trebuie sa beneficieze laolalta cu copiii romani de asistenta de sanatate gratuita ? nu ne sufocam deja in prea multi oamneni pe planeta pamant ?

 

Poftim,

luati-i si spalati-va pe cap cu ei! Germania, Franta sau Regatul Unit ne-au acuzat ca nu vrem sa-i integram. S-o faca ei, pe banul contribuabilului francez, britanic sau german. Eu unul nu ma supar.

Ehehehe,

nici nu e mult:382 de euro lunar, dar cat multiculturalism primesc germanii de banii astia!:)))

BRAVO !

comentariu de 1000 de puncte !

cetatenia trebuie retrasa tuturor scursurilor de ne fac de ras, indiferent care e originea lor

toti tiganii trebuie sa vina in west si sa faca ce fac de obicei !

-------------------------

 

1000.00 de euro este imens!!!!!!!!!!!!!!!

pentru acesti romani puturosi si analfabeti!!!!!!in fine o mare patura de romani au "reusit" in viata......!!!!!!!mama voastra de cersetori!!!!!!!!!!!!!!!

f bine

sa nii luati pe toti

 

Mda,

Cand lucrurile merg prost, de vina sunt cei saraci si lipsiti de putere, desi ei sunt ultimii implicati in asta.

 

iarasi !? tu nu te potolesti ?

si astia va discrimineaza ?
nici astia nu mai vor sa va dea degeaba ?
si astia "e" rai ?
si astia va zic "la munca !" ?
si astia va zic "la scoala!" ?

dom'le, da rea e lumea asta !!!!

La cine se referă germanii?

La țiganii care erau compătimiți,cand n-aveau "shengen"UE și romanii NU ȘTIAU să gestioneze relația cu danșii?
Acum 20 de ani,toată floarea cea vestită a mandrului apus,ne bombăneau și ne solicita TOLERANȚĂ față de ceea ce noi știm că sunt țigani.N-o fi vorba de aceeași etnie,ei spunandu-le cu gandul lao limbă ori la alcool:rrom-rromi...
Dresații dumneavoastră și apoi ii integrăm noi.

 

super Corect

.

 

uite

alt prost tataie asta
rroman rromale=rromi= *** si tactu (si implicit tu)

!!

cu tigani sau fara tigani romania ramine la fel cum este in situatia de fata.motivul? nu vreti sa va schimbati.

NU suntem LASATI, Bre Nea Caoudi ... :))

DE UNII
din Ioropa, interesati sa ramanem Im_Prostiti.
Iar in Sopul ASTA MARSAV, Tigania este un Instrument de SPART Romania ...

Poli_VALENT ...

Ba, CHIAR si de UNII Mai_Departe de Ioropa ... :))Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor