Franta: Incaierare mortala cu cutite si pistoale, intre doua clanuri de rromi

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 09:25
5066 citiri
Franta: Incaierare mortala cu cutite si pistoale, intre doua clanuri de rromi
Foto: Le Parisien

O lupta cu cutite si pistoale intre doua clanuri de rromi care locuiau intr-o tabara ilegala din Toulouse, Franta, s-a incheiat vineri cu varsare de sange: un om a murit, iar multi altii au fost raniti. Presa franceza nu mentioneaza tara de origine a rromilor.

"Se pare ca a fost vorba de o incaierare intre familii rivale pentru un motiv minor legat de parcare", a declarat procurorul din Toulouse, Pierre-Yves Couilleau, in cadrul unui briefing de presa, relateaza La Provence.

"Doi barbati au fost dusi la spitalul din Rangueil si unul dintre ei a murit", a spus el. Altii rromi au suferit leziuni mai putin grave.

Potrivit primarului din Toulouse, Jean-Luc Moudenc, totul s-a petrecut in tabara ilegala Montaudron, unde exista probleme inca din 2012. Rromii s-au instalat intr-o parcare de la periferia orasului, unde traiesc in rulote si baraci, printre masini abandonate. Aici stau intre 200 si 250 de persoane si nu au de gand sa plece.

"Am inceput de cateva luni o ancheta sociala pentru a gasi solutii. Nu stim ce a declansat disputa (...) Aceasta problema o avem in mai multe locuri din Toulouse", a declarat primarul pentru AFP.

Edilul si-a exprimat sprijinul pentru desfiintarea acestor tabere ilegale si un "proces de relocare."

State europene, inclusiv Romania, sunt "reticente" in combaterea rasismului antirromi

La inceputul acestei luni, un raport publicat de un ONG, Forumul European al Rromilor si Nomazilor (ERTF), cu sediul la Strasbourg, a denuntat "reticenta" mai multor state europene de a lupta impotriva rasismului anti-rromi si de a lua masuri pentru a imbunatati viata de zi cu zi a acestor populatii nomade pe batranul continent.

Potrivit acestui raport, mai multe tari practica in mod deschis politica anti-rromi, inclusiv Ungaria, Macedonia, Romania.

La inceputul lunii octombrie, la Paris, peste 500 de persoane au organizat "Roma Pride", un eveniment care atrage atentia asupra discriminarii la care sunt supusi rromii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bataie rromi morti Toulouse, #bataie tabara ilegala tigani Franta, #tigan mort Franta , #rromi strainatate