Franta: O familie de rromi din Romania doarme in masina

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 15:17
1955 citiri
Franta: O familie de rromi din Romania doarme in masina
Foto: La Nouvelle Republique

O familie de rromi din Romania, formata din doi parinti, o fetita de 9 ani si un baiat de 13 ani, doarme intr-o masina in orasul francez Niort, fiind, temporar, gazduiti de o profesoara a copiilor.

Potrivit cotidianului La Nouvelle Republique, o asociatie a facut apel la autoritatile publice pentru a gasi un adapost familiei Staicu, care in prezent isi petrece noptile intr-un autoturism break cu remorca.

"Nu accept ca elevii mei sa doarma intr-o masina - este omeneste insuportabil", a declarat profesoara Isabelle Francois de la liceul Jean-Zay din Niort, membra a Asociatiei pentru recunoasterea si apararea drepturilor imigrantilor (Arddi).

Arddi a facut deja apel la autoritatile publice.

"Ne-a ajuns! Asociatia noastra nu mai are mijloace financiare si logistice pentru a avea grija de familia Staicu. Cererile lor pentru a intra in campul muncii au ramas fara rezolvare. Ieri seara, un grup al asociatiei s-a reunit de urgenta pentru a le gasi un adapost pe timp de noapte. Familia Staicu are dreptul la o locuinta sociala. Incepand de astazi, militantii vor incepe demersurile", a declarat vehement presedintele asociatiei Arddi.

Profesoara Isabelle Francois, membra Arddi, spune ca, desi rromii au depus cerere pentru permis de munca, autoritatile franceze nu au dat niciun raspuns in acest sens.

Familia Staicu, formata din parintii Ion si Mariana si copiii Silviu si Ionela, este originara din Drobeta Turnu-Severin si a sosit in Franta acum trei ani. Ei au cautat adapost in mai multe orase din Franta, dar au fost nevoiti, in cele din urma, sa se intoarca in Niort, unde baiatul si fata merg la scoala, dupa ce anul trecut au fost exmatriculati din cauza numarului prea mare de absente, in timp ce intreaga familie isi cauta adapost. Break-ul lor, cu o remorca pe post de bucatarie, a servit pana acum drept camera de dormit pentru cei patru.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#rromi Romania Franta, #tigani Romania Franta, #familie rromi tigani Franta , #rromi strainatate