Cum si-a batut joc o familie de rromi din Romania de statul britanic

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 11:11
7185 citiri
Cum si-a batut joc o familie de rromi din Romania de statul britanic

O familie de rromi romani care a reusit sa fure din Marea Britanie peste 800.000 de lire sterline, in cadrul unei fraude de proportii, a fost condamnata sa inapoieze numai 136.000 de lire sterline, pentru simplul motiv ca politia si procurorii nu au reusit sa dea de urma restului de bani.

Inspirati din filmul american "Con Air", membrii familiei Gheorghe au reusit sa scoata din Marea Britanie, pe calea aerului, sute de mii de lire sterine obtinute prin frauda.

Potrivit The Telegraph, unul dintre membri va plati numai 10.000 de lire sterline, pentru ca si-a pierdut banii intr-o afacere imobiliara, in Romania.

La inceputul acestui an, un alt membru al familiei respective a fost condamnat sa plateasca o lira sterlina, in ciuda faptului ca a furat peste 100.000.

O familie de rromi romani, compusa din noua membri, a fost trimisa in judecata pentru fraudarea statului britanic cu 800.000 de lire sterline.

Cu ajutorul unei scheme sofisticate si foarte bine puse la punct, grupul, originar din Tandare (Tandarei - n.red.), a falsificat documente oficiale si recomandari pentru job-uri, obtinand numere de asigurare sociala, pe baza carora a incasat ajutoare de la statul britanic.

La finalul procesului, care a avut loc la Curtea din Southwark, liderul bandei a fost condamnat la plata a 70.000 de lire sterline.

Reprezentantul procuraturii, Christopher Hehir, a sustinut ca Telus Dumitru, in varsta de 38 de ani, s-a aflat "in centrul fraudei", drept care a fost condamnat sa plateasca cea mai mare suma.

Un alt membru al bandei, Marian Gheorghe (foto), in varsta de 36 de ani, a fost condamnat sa inapoieze numai 10.000 de lire sterline, dupa ce judecatorul britanic a considerat ca nu dispune de bani, pierzandu-i in cadrul unei afaceri imobiliare, in Romania.

Restul membrilor familiei a primit condamnari minore, pentru frauda de 800.000 de lire sterline intreaga familie fiind condamnata la restituirea a 136.989,25 de lire sterline.

In februarie 2012, sotia lui Dumitru, Ramona, a fost condamnata la plata a 16 lire sterline, in urma fraudei de 81.106,33 lire sterline, dupa ce a demonstrat cu acte ca are sase copii, cu varste cuprinse intre doi si 12 ani.

Dorina Dumitru a fraudat statul britanic cu 101.333 lire sterline si a primit o amenda de .... o lira sterlina, dupa ce a pretins ca nu are nici un ban. Opt dintre membrii familiei au primit pedepse cu inchisoare, cuprinse intre doi ani si jumatate si sase luni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rromi frauda statul britanic, #rromi frauda inapoiere bani , #rromi strainatate