Moartea unei romance pune pe jar politia irlandeza

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 14:38
8273 citiri
Moartea unei romance pune pe jar politia irlandeza
Foto: Belfast Telegraph

Moartea unei tinere adolescente de origine romana a pus pe jar politia irlandeza din Dublin, dupa ce autopsia cadavrului gasit saptamana trecuta, in muntii Wicklow, a confirmat ca acesta apartine Marioarei Rostas, in varsta de 18 ani.

Disparitia fetei a fost raportata inca din ianuarie 2008, dar la inceputul acestui an, politia a primit o informatie anonima potrivit careia a fost gasit cadavrul unei femei, in munti, scrie Belfast Telegraph.

Politia a transformat ancheta privind disparitia fetei intr-una pentru crima. Se presupune ca Marioara ar fi fost agresata sexual mai multe zile inainte de a fi impuscata in cap, intr-o casa din cartierul The Coombe, din Dublin, care a fost ulterior incendiata.

Sapte suspecti - cinci barbati si doua femei - au fost retinuti deja, in perioada noiembrie 2008 - octombrie 2009, si interogati in legatura cu disparitia ei, iar noi retineri sunt asteptate pe masura ce politia avanseaza cu ancheta.

Surse din politie au recunoscut ca pana si detectivii cu experienta au fost socati de circumstantele mortii Marioarei si de modul in care autorii crimei au scapat de cadavru, gasit in pozitie de fetus, intr-o punga ingropata la mica adancime, la baza unui copac.

Cersetori romani anchetati in Irlanda: Au bani si mai multi pantofi decat magazinele

Ofiterul de politie Michael O'Sullivan a descris-o pe romanca drept o tanara nevinovata, fara aparare, care parea mai mica de 18 ani si care se afla in Irlanda de trei saptamani atunci cand a fost rapita, agresata si apoi ucisa.

Anterior, presa irlandeza scrisese ca Marioara facea parte dintr-o familie de rromi veniti in Irlanda la cersit. Nu "rupea" nici o boaba de engleza si principala ei ocupatie, in scurtul timp petrecut in Dublin, era sa stea cu un copil in brate, in centrul orasului, la cersit.

Hot roman prins in Irlanda de Nord - avocat: in Romania furtul nu e privit ca o infractiune serioasa

Autopsia a confirmat ca tanara a fost impuscata in cap, iar, in prezent, medicii legisti efectueaza alte teste, inainte ca trupul neinsufletit sa fie predat pentru inmormantare.

Politia irlandeza crede ca un gangster din Dublin, aflat in prezent in inchisoare, a organizat rapirea si uciderea romancei, impreuna cu mai multi apropiati ai sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#crima romanca Irlanda, #Marioara Rostas, #tiganca omorata Irlanda , #rromi strainatate