Sute de rromi din Romania si Bulgaria le dau batai de cap norvegienilor

Luni, 16 Iulie 2012, ora 22:43
1993 citiri
Sute de rromi din Romania si Bulgaria le dau batai de cap norvegienilor
Foto: The Nordic Page

Aproximativ 200 de rromi din sud-estul Europei, in special din Romania si Bulgaria, care pretind ca isi cauta loc de munca in Oslo, dar care cersesc in cea mai mare parte a timpului, au intrat in conflict cu autoritatile norvegiene.

Mai exact, dupa ce saptamana trecuta li s-a cerut sa paraseasca zona Bisericii Sofienberg, din Oslo, s-au instalat pe o cariera de nisip, proprietate privata, si nu vor sa mai plece de acolo, potrivit site-ului Views and News din Norvegia.

Asadar, dupa ce timp de mai multe luni au trait sub poduri sau in parcurile din Olso, incalcand normele de igieni, in weekend s-au mutat intr-o zona rezidentiala din nordul orasului, ascunzandu-se astfel de politistii, care, spun ei, "ii hartuiau".

Locuitorii din Grunerlokka s-au trezit, duminica, cu rromii in apropiere de locuintele lor. Si nu oricum: si-au instalat corturi, si-au facut adaposturi si si-au adus masinile.

Tabara de rromi din Romania, langa o biserica din Oslo

Toate astea pe un teren vilan care este proprietate privata, dar care este detinut de doi proprietari. Se pare ca unul dintre cei doi nu stia ca celalalt i-a invitat pe rromi sa se instaleze in locul respectiv.

"Terenul nu dispune de toalete, nu exista apa curenta si nu amenajat astfel incat a permita ca acolo sa traiasca oameni. In plus, poate fi si periculos", spune proprietarul nemultumit, Albert Hahre.

Un oficial local a declarat ca, in jur de 2.000 de imigranti rromi au venit in Oslo in aceasta vara. In opinia lui, rromii trebuie sa respecte legile tarilor si oraselor in care traiesc.

Norvegianul s-a declarat frustrat ca imigrantii traiesc in corturi si campeaza ilegal, folosesc locurile publice pe post de toalete, fura, cersesc si comit jafuri.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#rromi Romania Bulgaria Olso, #rromi corturi Norvegia, #rromi Norvegia, #tabara rromi Oslo , #rromi strainatate