Viviane Reding: Polemicile din jurul rromilor romani si bulgari din Franta, folosite in scopuri electorale

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 21:11
1625 citiri
Viviane Reding: Polemicile din jurul rromilor romani si bulgari din Franta, folosite in scopuri electorale

Comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, a declarat ca polemicile create in jurul integrarii rromilor romani si bulgari in Franta au fost folosite in scopuri electorale.

"Daca nu ma insel, atmosfera alegerilor se simte deja in Franta. De fiecare data cand politicienii nu sunt dispusi sa vorbeasca despre lucruri importante, precum bugetul sau datoriile, ei se refera la rromi", a spus Reding, citata de Reuters si preluata de agentia bulgara de stiri Focus.

Comisarul european s-a referit la viitoarele alegeri locale si europarlamentare din Franta, din primavara anului 2014.

"Exista regulie europene, pe care Franta le-a semnat, reguli despre libera miscare a cetatenilor europeni. Si acestia nu sunt rromi, acestia sunt fiinte umane. Ei pot fi intorsi (in tara de origine - n.red.) doar sub o decizie a unui tribunal, daca au facut ceva care este impotriva legilor unei tari", a punctat Viviane Reding.

Comentariile acesteia vin dupa ce, marti, ministrul de Interne al Frantei, Manuel Valls, a spus ca rromii ar trebui sa fie trimisi inapoi in Romania si in Bulgaria, de unde au venit.

Ministrul de Interne francez a gasit solutia la situatia rromilor: Expulzarea din Franta

Manuel Valls este de parere ca singura solutie la situatia rromilor din tara sa este expulzarea si asociaza aceasta minoritate etnica cu cersetoria si infractionalitatea, afirmand ca "unica solutie este demontarea taberelor si expulzarile".

"Rromii au o vocatie de a se intoarce in Romania sau in Bulgaria", a spus Valls, care a adaugat ca autoritatile din cele doua tari trebuie sa faca mai multe "eforturi pentru integrarea lor".

Amnesty International cere interzicerea evacuarii rromilor din Franta, CE ameninta cu sanctiuni

Totodata, organizatia Amnesty International a cerut interzicerea prin lege a evacuarilor fortate ale rromilor din Franta, dupa ce a aratat intr-un raport publicat miercuri ca Guvernul francez a esuat in a pune capat cercului vicios al evacuarilor fortate repetate ale rromilor, care au ajuns la un numar record.

Comisia Europeana a amintit Frantei ca romanii pot circula si pot locui oriunde pe teritoriul Uniunii Europene. In plus, ca urmare a declaratiilor de marti ale ministrului de Interne francez, Bruxelles-ul a amenintat Parisul cu noi sanctiuni, daca se opune liberei circulatii.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Viviane Reding polemici rromi, #Reding integrare rromi Franta, #Reding rromi Franta campanie electorala , #rromi strainatate