Dinamo si Steaua, fata in fata pentru a 122-a oara

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 12:32
1655 citiri
Dinamo si Steaua, fata in fata pentru a 122-a oara

Dinamo si Steaua isi vor disputa miercuri cel de-al 122-lea derbi al Ligii I, la aproape 62 de ani de la primul duel direct.

Aflata abia pe locul 6 in Liga I, departe de obiectivul stabilit la startul sezonului, Dinamo nu concepe alt rezultat decat victoria, in timp ce stelistii urmaresc, printr-o eventuala victorie, ocuparea primei pozitii in clasament.

Intalnirea de miercuri seara va fi incinsa cu siguranta, nu doar din prisma situatiei din clasament, ci datorita rivalitatii istorice dintre cele doua cluburi, Steaua si Dinamo fiind echipele care au adunat cele mai multe trofee in Romania.

Cu 31, respectiv 50 de trofee cucerite, Dinamo si Steaua se vor intalni pentru a 122-a oara in istorie, prima batalie avand loc la 21 noiembrie 1948, cand "ros-albii" s-au impus cu scorul de 1-0.

Desi a strans mai putine trofee, Dinamo are un bilant usor superior, impunandu-se de 42 de ori in fata Stelei, fata de cele 34 de victorii obitnute de "ros-albastrii". 45 de partide s-au incheiat la egalitate, in timp ce golaverajul se afla tot de partea "cainilor", 162-160.

Cea mai mare diferenta de scor a fost inregistrata la 3 aprilie 1998, cand Steaua, tot cu Mihai Stoichita pe banca, s-a impus cu un zdrobitor 5-0.

Situatia din cele doua tabere

Desi a gafat grosolan in meciul cu CFR, provocand ratarea victoriei, Emilian Dolha va intra din nou intre buturi pentru Dinamo, primind incredere maxima din partea tehnicianului Cornel Talnar. Anuntat ca marele absent, se pare ca Marius Niculae a fost recuperat pentru partida de miercuri seara.

De cealalta parte, Stoichita nu se va putea baza pe Emeghara, Artavazd Karamyan, Cristi Tanase (accidentati) si Jelev (suspendat). Potrivit antrenorului din Ghencea, absenta lui Jelev din apare va fi suplinita cu mutarea lui Ovidiu Petre din linia mediana in cea defensiva.

Echipele probabile:

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Goian, Moti, Pulhac - Torje, N'Doye, Bostina, Alexe - M. Niculae, An. Cristea.

Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Ov. Petre, Petre Marin - Szekely, Plesan, Toja, Nicolita - Stancu - Kapetanos.

Intalnirea de pe stadionul Stefan cel Mare va fi arbitrata de Alexandru Tudor, fiind asistat la cele doua linii de Cristian Nica si Aurel Onita. Arbitru de rezerva a fost delegat Mugurel Draganescu.

Situatia din Liga I:

2.Steaua 21 / 11 / 6 / 4 / 30-20 / 39 puncte

6.Dinamo 21 / 9 / 8 / 4 / 27-17 / 35 puncte

Ultimele partide in Liga I:

Dinamo

2-1 U.Craiova

3-1 International

1-1 Ceahlaul

2-2 CFR Cluj

Steaua

1-3 Ceahlaul

1-1 CFR Cluj

2-2 Unirea Urziceni

1-0 Otelul Galati

Intalnirea Dinamo - Steaua se va disputa de la ora 20:30 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

C.F.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#derbi Dinamo Steaua, #Dinamo Steaua Liga I, #avancronica Dinamo Steaua , #Liga I