Italienii ameninta Steaua si Dinamo cu reclamatii la FIFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 Octombrie 2009, ora 08:49
1860 citiri
Italienii ameninta Steaua si Dinamo cu reclamatii la FIFA

Cele mai titrate cluburi din istoria fotbalului romanesc, Steaua si Dinamo, pot avea probleme serioase din cauza tehnicienilor italieni dati afara in ultima vreme.

Cristiano Bergodi, concediat de "dictatorul" Becali pentru ca i-a incuiat usa vestiarului in pauza partidei cu Sheriff Tiraspol, a anuntat de cateva saptamani ca ii va reclama pe ros-albastri la FIFA daca acestia refuza sa-i achite contractul.

Finantatorul Stelei nici nu vrea sa auda de plata despagubirilor si spune ca il asteapta pe tehnicianul italian in Ghencea, pentru a antrena Steaua II. In conditiile in care niciuna din parti nu da semne ca ar ceda, litigiul la FIFA pare iminent in acest moment.

Bonetti ii ameninta pe "caini"

Si marea rivala a Stelei intampina acelasi tip de problema dupa concedierea unui alt antrenor italian, Dario Bonetti.

Fostul jucator al lui Lazio Roma a anuntat la randul sau ca asteapta sa-i fie achitat contractul, in caz contrar amenintandu-i pe ros-albi cu litigiu la forul mondial.

"Vom vedea ce va fi, pentru ca ei au inceput sa dea declaratii impotriva mea. Eu nu sunt aici pentru bani, dar voi face totul pentru a-i primi, pentru ca ii merit. Este un contract care prevede ca daca esti dat afara, sa primesti bani. Daca nu se va respecta, voi merge chiar si la FIFA", a spus Bonetti la Sport Total FM.

Probleme neasteptate pentru "granzi"

Stilul in care cei doi italieni au fost dati afara de la Steaua si Dinamo nu a surprins pe nimeni, insa conducerile celor doua cluburi intampina probleme neasteptate.

Obisnuite, poate, cu antrenori romani "de-ai casei", care accepta fara discute prea mult orice decizie venita "de sus", cele doua grupari rivale s-au lovit acum de profesionalismul si hotararea unor antrenori prea putin obisnuiti cu "stilul mioritic".

Bergodi si Bonetti nu sunt, pana in acest punct, dispusi sa accepte concesii si nu raspund bine la amenintarile mai mult sau mai putin voalate. Italienii, stiind probabil cum se lucreaza in Liga I, au intocmit contracte in care exista clauze ferme, iar conducatorii din Ghencea si Stefan cel Mare se vad acum nevoiti sa plateasca sute de mii de euro despagubiri pentru decizii luate la cald sau din orgoliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Steaua Dinamo reclamate FIFA, #Bergodi dat afara, #Bonetti dat afara , #Steaua