Se transforma Dinamo in FCDB?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 07:18
6401 citiri
Se transforma Dinamo in FCDB?

Scandalul care a lasat Steaua fara identitate a ajuns si la Dinamo, "cainii" riscand sa se transforme si ei in FCDB in scurt timp, daca nu vor ajunge la un acord cu detinatorul marcii. Cu toate acestea, intre cele doua cazuri exista diferente semnificative.

Prima mare diferenta este ca, daca cei de la Steaua se afla in litigiu cu Ministerul Apararii, la Dinamo disputa nu implica cel putin pentru moment Internele, ci o entitate privata.

Asta pentru ca emblema si palmaresul clubului din Stefan cel Mare apartin unei asociatii care este controlata de Nicolae Badea, fostul presedinte al lui Dinamo si cel care a notificat acum clubul ca trebuie sa renunte la sigla.

Situatia dinamovistilor este destul de incalcita si este asa pentru ca asta au vrut oamenii implicati. Echipa din Liga 1 functioneaza pe societate pe actiuni controlata de Ionut Negoita. Numai ca acesta nu a platit nici pana acum pachetul majoritar, pe care l-a preluat in urma cu trei ani, motiv pentru care s-a ajuns la un proces si la un sechestru asigurator pus pe actiuni.

Aceasta societate nu detine insa brandul Dinamo, care este impartit intre Clubul Sportiv Dinamo, cel ce apartine de Ministerul de Interne, si asociatia lui Nicolae Badea.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai complicate, din aceasta vara CS Dinamo si-a facut propria echipa de fotbal, care evolueaza in Liga 5 Bucuresti. Da, de aproape jumatate de an avem doua echipe Dinamo inscrise in competitii oficiale, ambele pretinzand ca sunt continuatoarele formatiei de dinainte de 1989.

Totusi, de ce a izbucnit acum aceasta disputa? Timingul lui Badea pare ca re foarte mare legatura cu incercarea lui Negoita de a vinde clubul. S-a vorbit in ultimele zile ca negocierile cu un grup de investitori condusi de un om de afaceri indian sunt avansate, asa ca fostul conducator dinamovist a trecut la actiune.

Primul pas in blocarea vanzarii a fost sechestrul pus pe actiuni, asigurandu-se astfel ca acestea nu vor fi instrainate. Al doilea pas este provocarea unui scandal care sa ii faca pe posibilii investitori sa renunte la intentia de a prelua clubul.

De ce face Badea aceste lucruri? Nimic mai simplu. Daca Negoita vinde actiunile pe care nu le-a platit, Nicolae Badea isi poate lua adio de la cele doua milioane de euro pe care trebuie sa le primeasca in schimbul actiunilor. In plus, se pare ca mai exista o clauza in contractul dintre cei doi care prevede ca actiunile revin la Badea daca Negoita nu isi achita datoria intr-un anumit orizont de timp. Din nou, daca indienii preiau clubul, aceasta clauza devine nula.

Astfel, in momentul de fata Nicolae Badea are tot interesul sa blocheze vanzarea lui Dinamo. Ramane de vazut cum va actiona in aceasta disputa Clubul Sportiv Dinamo, surprinzator de discret pana acum.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dinamo scandal intern, #Dinamo scandal marca, #Negoita Dinamo FCDB , #Steaua