Cutremur in fotbalul romanesc: DNA ancheteaza un presupus blat al lui Dinamo

Marti, 17 Februarie 2015, ora 09:56
8798 citiri
Cutremur in fotbalul romanesc: DNA ancheteaza un presupus blat al lui Dinamo
Foto: ProSport

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) s-a autosesizat dupa dezvaluirile din presa despre un presupus blat facut de Dinamo la meciul cu Lazio Roma, din preliminariile Ligii Campionilor, editia 2007/2008.

Biroul de presa al DNA a facut public faptul ca pe 27 ianuarie a fost demarata o ancheta cu privire la posibilitatea ca meciul Dinamo - Lazio Roma sa fi fost trucat.

"La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Societa Sportiva Lazio din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007", a anuntat DNA, conform ProSport.

Acest scandal a inceput dupa ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat ca a avut suspiciuni la acel meci.

Ulterior, fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn a spus ca blatul a fost facut de Cornel Dinu si Cristi Borcea, iar pretul a fost transferul lui Radu Stefan la Lazio Roma, cateva luni mai tarziu.

Totusi, Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis ca meciul a fost blat si a oferit o noua persepctiva povestii, aducandu-l in discutie pe Ioan Becali. De asemenea, Dinu a mentionat ca jucatorul care a facut blat a fost Vali Nastase.

Dinamo a ratat participarea in grupele Ligii Campionilor, editia 2007/2008, dupa ce a fost invinsa de Lazio Roma pe Arena Nationala cu scorul 3-1 (in tur a fost 1-1).

Formatia pregatita la acea vreme de Mircea Rednic a condus cu 1-0 la pauza, insa imediat dupa reluarea jocului Vali Nastase a comis un penalti, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat doua goluri.

Imediat dupa acel meci, Vali Nastase a parasit-o pe Dinamo, iar antrenorul Mircea Rednic a afirmat ca i s-a parut suspect ca Borcea nu i-a cerut banii pe care-i luase cu cateva saptamani inainte, la semnatura.

La cateva luni distanta, Dinamo il vindea pe Radu Stefan la Lazio pentru o suma ce a depasit 6 milioane de euro, desi jucatorul nu avea o cota importanta.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ancheta DNA blat Dinamo Lazio, #blat Dinamo Lazio, #ancheta DNA Dinamo , #stiri Dinamo