Patronul lui Dinamo exulta dupa anuntul facut de Ministerul Afacerilor Interne

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 19:10
5434 citiri
Patronul lui Dinamo exulta dupa anuntul facut de Ministerul Afacerilor Interne
Foto: Hepta

Actionarul majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, sustine, intr-un comunicat de presa, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, si-a castigat un rol in istoria fotbalului dinamovist prin deblocarea situatiei reconstructiei stadionului din Soseaua Stefan cel Mare.

El saluta Hotararea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017 prin care Stadionul Dinamo este trecut de la societatea ACS FC Dinamo Bucuresti, apartinand lui Nicolae Badea, la CS Dinamo, clubul MAI, arena putand astfel sa fie cedata Companiei Nationale de Investitii (CNI) pentru a fi modernizata in vederea organizarii in Romania a Campionatului European din 2020.

"Vom avea stadion! Alaturi de toti dinamovistii, salut cu entuziasm reusita Ministerului de Interne, care a deblocat situatia reconstructiei noului stadion din Stefan cel Mare. Realizarea este cu atat mai mare cu cat, in calitate de sustinator activ, implicat in tabara celor care si-au dorit cu orice pret realizarea noului stadion, stiu ce munca infernala a fost pentru a reusi destelenirea unei situatii absolut anormale. Este cu atat mai laudabila reusita doamnei Ministru de Interne, Carmen Dan, cea care a crezut din prima clipa pana in ultimul moment ca poate castiga acest razboi. Si iata ca, prin tenacitate, inteligenta si curaj, aceasta a reusit! Jos palaria! Intr-o tara in care pare ca nimic nu poate invinge fortele trecutului, aceasta victorie este absolut revigoranta. Sunt convins ca doamna Ministru Carmen Dan a reusit astfel sa-si castige un rol important si absolut meritat in istoria fotbalului dinamovist", mentioneaza Negoita in comunicatul publicat, vineri, pe pagina de Facebook a clubului FC Dinamo.

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca Stadionul Dinamo a fost trecut prin Hotararea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, publicata in Monitorul Oficial, de la societatea ACS FC Dinamo Bucuresti, apartinand lui Nicolae Badea, la CS Dinamo, clubul MAI, arena putand astfel sa fie cedata Companiei Nationale de Investitii (CNI) pentru a fi modernizata in vederea organizarii in Romania a Campionatului European din 2020.

"In Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat in domeniul public al statului a unor imobile reprezentand baza sportiva a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ si stadionul central. Hotararea de Guvern a fost initiata de Ministerul Afacerilor Interne si adoptata in sedinta de Guvern din data de 30 august 2017. In perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezinta o noua etapa in demersurile intreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea conditiilor necesare realizarii unei noi arene sportive, distincta de cea existenta, fara pista, in acord cu asteptarile suporterilor iubitori de fotbal", se arata in comunicatul MAI, publicat pe contul oficial al clubului FC Dinamo.

Ministerul de Interne informeaza suporterii ca prin publicarea Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial se incepe practic demersul de predare a documentatiei catre CNI. "Prin Hotararea initiata de MAI se revine la o situatie de normalitate, in care statul, in calitatea sa de proprietar, isi exercita dreptul de dispozitie cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective. Urmare a acestui ultim pas, putem spune ca MAI incepe practic procedura de predare a documentatiei catre Compania Nationala de Investitii. Ministerul Afacerilor Interne face toate diligentele pentru ca realizarea stadionului modern sa se indeplineasca la timp, astfel incat publicul larg si sportivii sa beneficieze de conditii adecvate de participare la competitii si de practicare a sportului. Demersul de fata are ca obiectiv realizarea interesului public si de importanta nationala declarat prin Hotararea de Guvern 1093/2013", precizeaza MAI in comunicat.

La 27 februarie, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, anunta ca exista riscul ca Stadionul Dinamo sa nu intre in planul de modernizare pentru organizarea in Romania a EURO 2020. El mentiona ca arena are mai multi proprietari, printre care ACS FC Dinamo Bucuresti, societate apartinand fostului actionar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentantii Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti si ACS FC Dinamo Bucuresti au avut mai multe intalniri pentru a incepe demersurile necesare si legale pentru realizarea, prin Compania Nationala de Investitii, a Obiectivului de Investitii ''Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central'', dar acestia nu au ajuns la niciun acord.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA obliga tarile organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ionut Negoita stadion Dinamo, #stadion Dinamo Hotarare Guvern , #stiri Dinamo