Primaria Sectorului 2 vrea sa investeasca 30 de milioane de euro in noul stadion Dinamo

Vineri, 08 Martie 2019, ora 07:59
4980 citiri
Primaria Sectorului 2 vrea sa investeasca 30 de milioane de euro in noul stadion Dinamo
Foto: Hepta.ro

Primaria Sectorului 2 anunta, prin vocea viceprimarului Dan Cristian Popescu, ca este gata sa investeasca 30 de milioane de euro pentru constructia noului stadion Dinamo!

Refacerea arenei din Stefan cel Mare nu a mai fost inclusa pana la urma in proiectul Euro 2020 ca urmare a problemelor legate de drepturile de utilizare, insa edilii de la Sectorul 2 vor sa investeasca ei in noul stadion.

Viceprimarul Popescu sustine ca este nevoie doar ca Ministerul de Interne sa cedeze Primariei intregul Complex Sportiv, dupa care autoritatile locale vor folosi fondurile proprii pentru investitii.

"Vreau doar Baza Sportiva, sa o modernizam. Vom lua chirie prin care sa acoperim costurile functionarii, iar baza va fi deschisa mai multor utilizari, nu doar echipei Dinamo, care are traditie acolo. Vor putea veni echipa nationala, dar si alte echipe. Cei de la Ministerul de Interne s-au blocat singuri prin niste contracte facute de-a lungul timpului, fapt ce impiedica modernizarea stadionului. Astfel s-a ajuns ca inainte de Campionatul European din 2020 sa nu faca nimeni stadionul. E o imagine proasta si pentru Bucuresti si pentru Sectorul 2", a spus Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Viceprimarul este sigur ca poate ajunge la un acord cu Nicolae Badea si cu echipa acestuia, care au drept de utilizare pe termen nelimitat a actualului stadion, fapt ce a blocat preluarea arenei de catre Compania Nationala de Investitii si includerea in proiectul Euro 2020.

"Sunt convins ca, daca baza trece la Primarie, pot gasi solutii pentru aceasta problema. Permisibilitatea Primariei in a prelua locatia grevata de sarcina aceasta si a ajunge la o intelegere cu ACS Dinamo este mult mai mare decat la CNI, care trebuie sa preia un teren lipsit de sarcini. De fapt, asta e problema. CNI trebuie sa construiasca pe un teren liber de sarcini. Primaria poate investi chiar si pe un teren grevat de sarcina lui ACS Dinamo. Putem ajunge mult mai usor la o intelegere. Primaria are o plaja mult mai mare de actiune in acest sens fata de Consiliul National de Investitii."

In ceea ce priveste fondurile pentru lucrarile de constructie a noului stadion, Popescu anunta ca Primaria Sectorului 2 poate aloca o suma impresionanta.

"Putem aloca in jur de 30 de milioane de euro pentru toata baza."

Stadionul Dinamo apartine Clubului Sportiv Dinamo, aflat in subordinea Ministerului de Interne.

Nicolae Badea are drept de utilizare pe perioada nedeterminata a arenei si a solicitat ca acesta sa fie transferat si asupra noului stadion pentru a permite demolarea si reconstructia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dinamo stadion modernizare, #Dinamo stadion nou, #stadion Dinamo bani Primarie , #stiri Dinamo