Probleme mari pentru proiectul noului stadion Dinamo

Marti, 05 Martie 2019, ora 08:21
8174 citiri
Probleme mari pentru proiectul noului stadion Dinamo
Foto: Hepta.ro

Proiectul noului stadion Dinamo risca sa moara inainte de a semna macar contractul si asta pentru ca, sustine un avocat, factorii de decizie nu au luat in considerare un amanunt extrem de important.

Initial, actualul stadion Dinamo trebuia demolat, iar pe locul lui trebuia ridicata o noua arena, asa cum se intampla in Ghencea si in Giulesti. Numai ca fostul presedinte al echipei de fotbal, Nicolae Badea, are drept de utilizare a arenei si nu vrea sa renunte la acesta decat daca il va primi si la viitorul stadion.

Cum in "Groapa" nu se poate lucra fara acordul lui Badea si cum acesta nu este de acord, oficiali de la Dinamo si din Ministerul de Interne au gasit solutia. Aceasta ar fi constructia unui al doilea stadion in cadrul complexului sportiv din Stefan cel Mare, de aceasta data pe locul velodromului.

Un avocat contactat de oamenii care folosesc velodromul sustine insa ca si acest plan este imposibil de pus in aplicare pentru ca Dinamo ar trebui mai intai sa construiasca un alt velodrom pentru a-l putea demola pe cel vechi!

"Am vorbit cu mai multi sportivi, oameni care folosesc velodromul, fosti ciclisti care au facut performanta la nivel national si chiar international. Ei se antreneaza acolo si vom actiona imediat ce va exista o Hotarare Guvernamentala privind demolarea velodromului si constructia noului stadion. Distrugerea velodromului, fara ca o alta baza de acest gen sa fie constuita inainte de demolare, nu va fi posibila decat prin incalcarea legii. Inainte de a pune la pamant o baza sportiva de patrimoniu, ai obligatia sa vii cu un proiect realizat prin care sa demonstrezi constructia altei baze sportive, in cazul nostru un alt velodrom.

Nu e vorba de asigurari, trebuie ridicat un alt velodrom si atunci poate fi demolat cel existent care, daca nu ma insel, este singurul din tara. Asa este legea in acest moment!", a spus avocatul in ProSport.

Daca oamenii care folosesc velodromul isi vor pune in aplicare intentia, vor contesta in instanta decizia de demolare, iar lucrarile vor intarzia ani de zile.

In aceste conditii, este foart greu de crezut ca Dinamo va mai avea un stadion nou in viitorul apropiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dinamo stadion nou, #Dinamo proiect stadion, #Dinamo velodrom stadion , #stiri Dinamo
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Probleme mari pentru proiectul noului stadion Dinamo"