Vasile Turcu face o dezvaluire incendiara in ancheta DNA de la Dinamo

Marti, 17 Februarie 2015, ora 14:35
4647 citiri
Vasile Turcu face o dezvaluire incendiara in ancheta DNA de la Dinamo
Foto: Enational

Fostul actionar al clubului Dinamo, Vasile Turcu, a facut o dezvaluire incendiara dupa ce DNA a anuntat ca investigheaza un posibil blat la meciul cu Lazio Roma din 2007.

Vasile Turcu a spus ca presedintele clubului italian, Claudio Lotito, i-a propus sa incaseze bani negri in transferul lui Radu Stefan, de la Dinamo la Lazio, efectuat dupa meciul direct din Liga Campionilor.

"Eu am fost cu Borcea si cu Becali la Lazio, am semnat contractul cu ala (Lotito - n.red.). Mi s-a propus si mie sa-mi dea bani si asa si asa. Am refuzat. Am zis ca eu vreau totul pe hartie. S-a incercat. Adica, am dedus eu ca nu vor sa mai plateasca TVA-ul. Am semnat contractul la 5 dimineata", a spus Turcu pentru ProSport.

Cutremur in fotbalul romanesc: DNA ancheteaza un presupus blat al lui Dinamo

Acest scandal a inceput dupa ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat ca a avut suspiciuni la acel meci.

Ulterior, fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn a spus ca blatul a fost facut de Cornel Dinu si Cristi Borcea, iar pretul a fost transferul lui Radu Stefan la Lazio Roma, cateva luni mai tarziu.

Totusi, Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis ca meciul a fost blat si a oferit o noua persepctiva povestii, aducandu-l in discutie pe Ioan Becali. De asemenea, Dinu a mentionat ca jucatorul care a facut blat a fost Vali Nastase.

Dinamo a ratat participarea in grupele Ligii Campionilor, editia 2007/2008, dupa ce a fost invinsa de Lazio Roma pe Arena Nationala cu scorul 3-1 (in tur a fost 1-1).

Formatia pregatita la acea vreme de Mircea Rednic a condus cu 1-0 la pauza, insa imediat dupa reluarea jocului Vali Nastase a comis un penalti, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat doua goluri.

Imediat dupa acel meci, Vali Nastase a parasit-o pe Dinamo, iar antrenorul Mircea Rednic a afirmat ca i s-a parut suspect ca Borcea nu i-a cerut banii pe care-i luase cu cateva saptamani inainte, la semnatura.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#ancheta DNA Dinamo , #stiri Dinamo