Sub presiunea creditelor si a datoriilor, Patriciu negociaza vanzarea Mic.ro

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 16:04
3881 citiri
Sub presiunea creditelor si a datoriilor, Patriciu negociaza vanzarea Mic.ro
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul Mic.ro, presat de datoriile catre furnizorii care cer insolventa lantului de magazine, de credite bancare si de chirii neplatite de mai multe luni, negociaza vanzarea sau asocierea firmei cu grupul international 7 Eleven, sustin surse din piata de retail.

"Negocierile cu 7 Eleven au inceput in toamna anului trecut si au ca termen de finalizare luna martie 2012. Se discuta despre o infuzie de capital in reteaua Mic.ro de 60 de milioane de euro", au declarat surse din retail, citate de Mediafax.

7-Eleven este cel mai mare lant de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unitati in 16 state, din care 8.900 sunt localizate in America de Nord.

Totodata, compania este unul dintre cei mai importanti retaileri independenti de benzina din SUA. Infiintata in 1927 in Texas, 7-Eleven este controlata integral, incepand din 2005, de compania Seven-Eleven Japan, inregistrata in Tokyo.

Datoriile neplatite de mai multe luni, pe care lantul Mic.ro le-a acumulat catre o serie de furnizori, i-au facut pe multi dintre acestia sa stopeze in ultimele luni livrarile de marfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumatate goale.

In plus, unii furnizori au inceput sa se organizeze in asociatii, pentru a avea mai multe sanse sa recupereze banii.

"Noi ne ocupam acum de crearea unei asociatii a furnizorilor pagubiti de Mic.ro. Acestia au fost multumiti de colaborarea cu lantul de retail pana in luna august, dar din septembrie au inceput sa intarzie cu platile. Avem clienti care de atunci nu au mai primit niciun ban", a declarat Carmen Cretu, avocat la Coltuc si Asociatii, societate care reprezinta zece firme care au de incasat bani de la magazine.

Ea spune ca au primit banii doar cei care au cerut in instanta insolventa firmelor Mic.ro Retail sau Minimax Discount (societate care opereaza magazinele miniMax) detinute de Dinu Patriciu prin intermediul Mercadia Holland, societate inregistrata in Olanda.

"Cand se introduce dosarul de intrare in insolventa incep sa plateasca, dar achita doar pana la pragul de 40.000 de lei, de la care li se poate cere insolventa. Adica, daca au datorii de 41.000 de lei, platesc doar 2.000 de lei si raman cu creante de 39.000 de lei, pentru care nu li se mai poate cere insolventa in instanta", a adaugat Cretu.

Surse din piata de retail sustin si ca Mic.ro are chirii neplatite de mai multe luni in cazul multor magazine.

Incepand cu acest an, zeci de magazine Mic.ro din Bucuresti si din intreaga tara sunt inchise, iar pe geamurile unora dintre ele sunt afise pe care scrie "Spatiu de inchiriat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#Micro negocieri 7 Eleven, #incapacitate plata Micro, #Dinu Patriciu Micro faliment, #datorii furnizori Micro , #Micro