Dinu Patriciu a murit Ce se intampla cu dosarele in care era anchetat

Marti, 19 August 2014, ora 19:16
7543 citiri
Dinu Patriciu a murit Ce se intampla cu dosarele in care era anchetat
Foto: Arhiva

Acuzatiile anchetatorilor romani aduse lui Dinu Patriciu, care a murit la Londra, rapus de cancer, vor fi clasate.

In ceea ce priveste plangerile facute de omul de afaceri, procedurile vor continua doar la cererea mostenitorilor, scrie Mediafax.

Dinu Patriciu a murit

Directia de Investigarea a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a precizat, marti, ca Dinu Patriciu este vizat intr-un dosar, insa nu a oferit detalii suplimentare. Totusi, reprezentantii DIICOT au spus ca acuzatiile ce-l vizau pe Patriciu vor fi clasate, iar actiunea va continua in ceea ce-l priveste doar pe latura civila.

In ipoteza concretizarii dosarului, vor fi introdusi in cauza din punct de vedere civil mostenitorii. Faptele pentru care este vizat omul de afaceri ar fi delapidare, iar prejudiciul ar ajunge la un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Dinu Patriciu a murit Fondator PNL, de trei ori deputat si numit ministru in aceeasi zi cu Basescu

"Pe rolul DIICOT a mai ramas un dosar in care el are calitate de persoana vatamata. Plangerea este pentru infractiuni la Legea 161/2003 si pentru violarea corespondenetei si este indreptata impotriva unor persoane necunoscute, a ziarului eNational, a unui jurnalist de acolo si a directorului de acolo", a mai aratat sursa citata, care a precizat ca "in acest caz el (Dinu Patriciu - n.red.) invoca faptul ca i-a fost sparta corespondenta pe care o purta cu avocatii civili in perioada proceselor civile cu partajul", a declarat un avocat al lui Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu a murit Miliardarul care a ajuns aproape falit la sfarsitul vietii

Potrivit acestuia, Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscala, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in care prejudiciul se ridica la 16 milioane de lei. In ambele cazuri in care Patriciu era anchetat, acuzatiile vor fi clasate iar in cazul penal in care el este parte vatamata, actiunea va continua doar la cererea mostenitorilor partii vatamate, a mai explicat avocatul.

In 2012, Dinu Patriciu a suferit un transplant de ficat, iar politicianul parea sa fi castigat lupta cu boala, dar pana la urma cancerul a invins.

In 2007, Dinu Patriciu a fost declarat cel mai bogat roman, averea sa fiind estimata atunci la 3,4 miliarde de dolari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinu Patriciu murit, #Dinu Patriciu dosare clasate, #Dinu Patriciu dosar DIICOT , #murit