Dinu Patriciu ameninta PNL ca ii blocheaza conturile

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 07:55
6386 citiri
Dinu Patriciu ameninta PNL ca ii blocheaza conturile

PNL se afla intr-o situatie grava. Dupa alegeri, partidul a ramas cu vistieria goala, inregistrand datorii de peste 3 milioane de euro. Se pare ca liberalii au de dat foarte multi bani chiar lui Dinu Patriciu.

In ultimele sedinte de partid, conducerea liberala a discutat despre datoriile din campanie, dar si despre cele istorice, de la alegerile din 2008. S-a gasit si o solutie: fiecare organizatie va trebui sa plateasca in medie 1.000 de euro lunar, in functie de anumite criterii, informeaza Gandul.

Asadar, cele mai bogate, cu primari si viceprimari de municipii, cele cu presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene, vor plati mai mult, iar cele mai sarace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. In aceste conditii, cele 3 milioane de euro ar putea fi platite in 6 ani.

Sumele cele mai mari trebuie achitate pentru tiparituri si materiale promotionale - pixuri, brichete, lanterne, paturi.

Totodata, liberalii au datorii mari si catre firma Odyssey, a lui Dinu Patriciu, care s-a ocupat de organizarea evenimentelor electorale. "Este cam al treilea creditor, avem sa le dam in jur de 2,7 milioane lei", a declarat pentru Gandul secretarul general adjunct Ion Brad.

Printre liderii PNL circula informatia ca Patriciu ar fi amenintat ca va bloca in justitie conturile partidului daca nu i se va plati datoria.

Potrivit unor surse din PNL, in campanie, Patriciu i-a convins pe liberali sa factureze ei diferitele evenimente, promitand ca le va plati el, de fapt. Dupa campanie, omul de afaceri s-a razgandit si a somat PNL sa plateasca facturile neachitate.

Ion Brad a adaugat ca partidul este hotarat sa-si plateasca datoriile pana la alegerile urmatoare, din 2012.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PNL datorii, #liberali datorii alegeri, #PNL bani alegeri , #PNL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Aha ! Deci Dl. Catarama a avut mare dreptate . Drept multumire , pentru ca a indraznit sa spuna adevarul , a fost exclus din partid .