Forfota si nelinisti la PNL Prahova - Antonescu vs Patriciu

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 15:32
3348 citiri
Forfota si nelinisti la PNL Prahova - Antonescu vs Patriciu
Foto: Arhiva

Liderul demisionar al PNL Prahova, Adrian Semcu, da semne ca s-a razgandit si vrea sa revina in fruntea liberalilor prahoveni. Semcu are de gand sa deschida subiectul luni in fata conducerii PNL, la sugestia unor "liberali mai vechi" in organizatia din care face parte si Dinu Patriciu.

Daca pentru PSD filiala cu cele mai mari probleme este cea de la Buzau, pentru PNL se dovedeste a fi cea prahoveana.

Antonescu: Omul se naste si moare singur. Eu si Ponta nu suntem personaj colectiv

Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, apropiat al lui Dinu Patriciu, a demisionat recent in timpul unei vizite-fulger facute de Crin Antonescu la Ploiesti, existand speculatii potrivit carora demisia ar fi legata de faptul ca a refuzat exluderea din organizatie a lui Patriciu pentru pozitia reticenta adoptata fata de activitatea liderului PNL.

Fostul lider PNL Prahova: M-au tradat prietenii, e o goana dupa ciolan

"Cand mi-am dat demisia nu i-am consultat pe cei care m-au votat. (...) Cativa liberali mai vechi mi-au sugerat retragerea demisiei. Am fost influentat in aceasta decizie nu numai de ei, ci si de telefoanele primarilor care m-au rugat sa revin. La CNEX astept cu nerabdare sa le spun colegilor din tara ca ceea ce mi se intampla acum mie se poate intampla oricui. Nu de asa ceva avem nevoie in decembrie 2011, ci de unitate si coerenta pentru a castiga alegerile", a declarat Semcu pentru Evenimentul Zilei.

Potrivit deputatului de Prahova Adriana Saftoiu, mai bine de 50% dintre edilii liberali din judet sustin cauza lui Semcu. "Vor sa se adreseze conducerii centrale. S-ar putea sa mearga la Delegatia Permanenta sau sa remita un memoriu scris", a declarat Adriana Saftoiu pentru cotidianul citat.

Patriciu vs. Antonescu

Problema este foarte serioasa, iar decizia care va fi luata luni va crea un precedent. O eventuala redobandire a controlului PNL Prahova ar insemna si o lovitura pentru autoritatea lui Antonescu tocmai in fieful lui Dinu Patriciu.

Crin Antonescu intentioneaza sa dizolve Biroul Politic Judetean al filialei Prahova la sedinta Delegatiei Permanente si cea a Consiliului National Executiv de luni si sa-l valideze pe Virgil Guran, ales de o parte a Biroului Permanent Teritorial Prahova, drept presedinte interimar.

In replica, Semcu intentioneaza sa faca totul pentru a-l sili pe Antonescu sa il repuna in drepturile de sef al PNL Prahova. El a anuntat ca a depus la Biroul Central al partidului o solicitare in care anunta retragerea demisiei din functia de presedinte al PNL Prahova.

Cum statutul PNL nu face referire la situatii de acest gen, este greu de anticipat finalul acestui episod politic, mai ales ca Semcu pare sa aiba si sprijinul unor liberali de marca.

"Cred ca in cazul unui om care-si da demisia si revine asupra ei in termen de cel mult 15 zile, se poate considera ca demisia nu mai este valabila. Trebuie sa ne adunam, nu sa ne distrugem!", s-a aratat impaciuitor vicepresedintele Relu Fenechiu.

"In prezent, domnul Semcu este demisionar. A facut-o in fata unui for statutar, ar fi trebuit ca actiunea de retragere a acestei demisii sa se faca tot intr-un astfel de cadru. Semcu va trebui sa faca parte din viitorul BPJ, este un om care a pus umarul din toate punctele de vedere. In prezent, asa cum sunt raporturile in BPJ Prahova, Biroul nu mai poate continua", a comentat si liderul de onoare al PNL si membru al filialei Prahova, Mircea Ionescu-Quintus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Adrian Semcu PNL Prahova, #demisie PNL Prahova, #Crin Antonescu Patriciu, #Dinu Patriciu PNL , #PNL