Dinu Patriciu va fi citat cu mandat de aducere, in dosarul Rompetrol

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 17:20
2915 citiri
Dinu Patriciu va fi citat cu mandat de aducere, in dosarul Rompetrol

Tribunalul Bucuresti a decis ca omul de afaceri Dinu Patriciu va fi citat cu mandat de aducere in dosarul Rompetrol, in cazul in care nu se va prezenta la urmatorul termen stabilit de instanta pentru 3 februarie, in conditiile in care audierea sa a fost decisa in luna mai 2009.

Omul de afaceri nu a fost prezent in sala la termenul de miercuri al procesului, avocatii sai spunand ca este plecat din tara. Cu toate acestea, avocatii au sustinut ca audierea sa nu era posibila, deoarece raspunsul procurorilor solicitat de avocati in urma cu doua termene nu este concludent.

Presedintele completului de judecata a afirmat ca va verifica situatia legata de raspunsul Parchetului, dar le-a pus in vedere avocatilor lui Patriciu ca acesta sa se prezinte la urmatorul termen, din 3 februarie, in caz contrar urmand sa fie citat cu mandat de aducere.

Dosarul Rompetrol, in care este judecat Dinu Patriciu, a fost amanat ultima oara pe 9 decembrie pentru 6 ianuarie 2010, astfel incat audierea omului de afaceri ajunsese la a sasea amanare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus-o la termenul din 27 mai.

Tribunalul Bucuresti a dispus, la termenul din decembrie, amanarea procesului, pentru ca avocatii sa ia cunostiinta de o adresa depusa la dosar de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Termenul urmator a fost fixat pentru 6 ianuarie 2010. Dinu Patriciu nu a fost prezent in sala nici la acel termen.

Procesul a fost amanat pana acum din lipsa de procedura, pentru ca un inculpat nu s-a putut prezenta, dar si din cauza protestului magistratilor.

Procurorii au finalizat, in data de 8 septembrie 2006, urmarirea penala in dosarul Rompetrol, respectiv partea referitoare la creanta Libia si manipularea pietei de capital, si l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru sapte capete de acuzare. Patriciu este judecat pentru initierea unui grup de crima organizata, spalare de bani in forma agravanta, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, inselaciune, delapidare, divulgare de informatii cu caracter secret.

Procurorii DIICOT au mai trimis in judecata in aceeasi cauza alte 11 persoane, printre care si patru reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM): Gabriela Anghelache - presedinte, Paul Miclaus - vicepresedinte, Victor Eros - membru si Elena Albu - sefa Corpului de control din CNVM.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dinu Patriciu dosar Rompetrol, #Dinu Patriciu proces Rompetrol , #Rompetrol