In ce a investit Patriciu banii din vanzarea Rompetrol?

Marti, 29 Martie 2011, ora 14:07
3394 citiri
In ce a investit Patriciu banii din vanzarea Rompetrol?

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a vandut in 2009 companiei KazMunaiGaz pachetul de 25% din actiunile detinute la Rompetrol Group, a investit o parte din banii primiti in actiuni la doua companii din domeniul energiei verzi.

Miliardarul a declarat in mai multe randuri ca detine actiuni la un producator olandez de turbine eoliene si la o fabrica de celule fotovoltaice din Marea Britanie, insa nu a spus niciodata numele acestor firme.

Potrivit informatiilor obtinute de Capital, Patriciu a investit o parte din banii din vanzarea Rompetrol in actiuni la Emergya Wind Technologies (EWT) din Amersfoort, Olanda, respectiv la G24 Innovations (G24i) din Cardiff, Tara Galilor.

Emergya Wind Technologies are afaceri si in China, Statele Unite si India. Cea de a doua firma, G24 Innovations, produce solutii de obtinere a energiei solare pentru exterior si interior, de la incarcatoare solare portabile pana la veioze solare si de la tastaturi sau telecomenzi alimentate fotovoltaic pana la sisteme care recupereaza energia luminoasa emisa de becuri.

"Un criteriu in alegerea celor doua firme a fost gradul de creativitate si inovatie de care au dat dovada", a explicat Dinu Patriciu, pentru sursa citata.

Numele miliardarului roman apare pe site-ul firmei G24 Innovations in componenta consiliului director, alaturi de alte sase persoane, printre care Marcel van Poecke, Rijkman Groenink si Melanie Anne Chen.

Faptul ca Dinu Patriciu a investit in productia de turbine eoliene nu inseamna ca vrea sa intre pe piata romaneasca a vantului, desi zeci de companii straine se grabesc sa-si creeze ferme eoliene pe teritoriul romanesc.

"Deocamdata, energia eoliana nu este avantajoasa fara subventii de la stat, iar pe acestea nu ti le poate garanta nimeni", explica acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#afaceri Patriciu, #vanzare Patriciu, #Dinu Patriciu magazine , #Rompetrol