Patriciu dezminte ca ar vinde pachetul de 25% din Rompetrol

Joi, 04 Iunie 2009, ora 13:50
1263 citiri
Patriciu dezminte ca ar vinde pachetul de 25% din Rompetrol
Foto: Gandul

Dinu Patriciu a infirmat informatiile potrivit carora ar vinde pachetul de 25% din actiunile Rompetrol, iar Rompetrol Rafinare (RRC) a transmis, joi, un comunicat in care spune ca nu detine informatii privind schimbari ale actionariatului la nivelul Grupului Rompetrol.

Potrivit unor informatii aparute joi intr-un cotidian central, surse din piata sustin ca Patriciu ar discuta intens cu kazahii de la KazMunaiGaz (KMG), companie de stat care a preluat in vara anului 2007 un pachet de 75% din Rompetrol, vanzarea pachetului de 25% pe care il mai detine in cadrul grupului.

"Rompetrol Rafinare (RRC), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), nu detine informatii privind schimbari ale actionariatului la nivelul The Rompetrol Group NV (TRG), societate comerciala olandeza, detinatoare a companiilor din Grup, cu activitati in 12 tari. Astfel, nu putem comenta zvonurile aparute in presa", se arata in comunicatul emis de RRC.

Totodata, procesul de restructurare interna a fost finalizat, iar, in perioada urmatoare, nu se prevad schimbari majore de management.

"Asa cum, pana in acest moment, Rompetrol Rafinare a considerat sa se achite de toate cerintele statutului de companie listata, si acum vom aduce la cunostinta institutiilor abilitate orice schimbare ce poate influenta piata de capital", mai informeaza comunicatul.

"Este un zvon de presa care nu poate fi confirmat", a declarat, joi, pentru cotidianul Adevarul Dinu Patriciu.

Acesta a subliniat ca nu a luat decizia de a vinde actiunile, desi are acest drept.

Intrebat care ar putea fi cauza aparitiei unor astfel de zvonuri, Patriciu a spus ca este vorba de efectele crizei economice. "Sunt tot felul de zvonuri in piata. La fel si prin companie. Sunt efectele crizei, lumea e nelinistita", a mai spus oficialul Rompetrol.

KazMunaiGaz a achizitionat 75% din grupul Rompetrol in 2007.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Dinu Patriciu vanzare, #vanzare Rompetrol Rafinarie, #Patriciu infirma vanzarea , #Rompetrol
Comentarii