Procurorii cer 20 de ani inchisoare pentru Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol (Video)

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 16:06
10562 citiri
Procurorii cer 20 de ani inchisoare pentru Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol (Video)
Foto: Arhiva

Procurorii au cerut, miercuri, 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol.

Totodata, procurorii mai cer si scehestrul pe 9 milioane de euro din banii omului de afaceri, transmite Digi 24.

Tribunalul Bucuresti: Nicio acuzatie din cazul Rompetrol nu s-a prescris

Propunerea procurorilor a fost inaintata judecatorilor, astfel ca nu vorbim despre o sentinta in acest caz. Magistratii vor decide in zilele urmatoare, a explicat avocatul lui Dinu Patriciu, Gheorghe Dragomir, la Romania TV.

Totodatata, reprezentantul legal al lui Patriciu a tinut sa sublinieze ca sentinta nu va fi una definitiva si va putea fi atacata cu recurs.

"Asteptam ca judecatorul sa analizeze materialele depuse de noi si va da o sentinta. Cel mai probabil, sentinta va fi amanata pentru ca sunt multi avocati si judecatorii trebuie sa analizeze toate declaratiile.

E o acuzatie comuna avand in vedere vremurile in care traim. Parchetul acuza si, in general, la nivel declarativ, este insa foarte greu sa o sustii cu probe care sa fie legal administrate", a spus avocatul.

"Nu au adus niciun fel de argumente pentru sustinerea acuzatiilor. De exemplu, este acuzat de constituirea unui grup organizat. Pentru aceasta infractiune, legea prevede un anumit numar de persoane, insa in judecata a fost trimis doar Dan Costache Patriciu. Iata cum pica o acuzatie. Si celelalte infractiuni vor fi greu de sustinut prin actele dosarului", a atras atentia Gheorghe Dragomir.

Dinu Patriciu este acuzat de sapte infractiuni economice, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital. Pentru aceste infractiuni, legea prevede o pedeapsa intre 10 si 20 de ani, iar procurorii au cerut pedeapsa maxima.

Update: Patriciu s-a prezentat la instanta pentru a fi audiat, dar procesul s-a amanat (Video)

Procurorii mai cer si sechestru pe 9 milioane de euro din averea lui Dinu Patricu si a altui inculpat din dosarul Rompetrol pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de spalare de bani. De altfel, cuantumul total al prejudiciului din dosar este estimat de catre procurori la 85.000.000 de euro.

Lui Patriciu i se imputa si incercarea de a zadarnici urmarirea penala si constituirea unui grup infractional organizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#procurori Dinu Patriciu inchisoare, #20 ani inchisoare Dinu Patriciu, #Dinu Patriciu privatizare Rompetrol , #Rompetrol