Dinu Patriciu ii sfatuieste pe tineri sa lucreze in organizatii mici

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 22:55
2086 citiri
Dinu Patriciu ii sfatuieste pe tineri sa lucreze in organizatii mici

Omul de afaceri Dinu Patriciu sustine ca romanii au mai mari sanse sa ajunga in structurile de management din Romania decat in afara tarii.

Prezent la dezbaterea "Intoarcerea in Romania a tinerilor cu studii in strainatate: modele de succes, oportunitati si provocari", Dinu Patriciu i-a sfatuit pe tineri sa aleaga sa lucreze intr-o organizatie mai mica si sa contribuie la cresterea ei decat intr-o companie mare.

"Nu salariul de inceput conteaza, ci locul pe care il alegi", a adaugat omul de afaceri, care le-a recomandat tinerilor sa se autoevalueze corect si sa isi stabileasca prioritatile.

"Trebuie sa stiti ca dupa terminarea studiilor mai aveti nevoie de 3-4 ani de experienta pentru a sti despre ce e vorba in meseria pe care ati ales-o", a continuat el, conform Adevarul.

Prezenti la eveniment, reprezentantii mediului de afaceri au tinut sa precizeze ca ca experienta internationala constituie un plus la CV, insa nu este o conditie obligatorie pentru obtinerea unui job.

Mai mult, tinerii reintorsi de la studii din strainatate au pretentii financiare mai ridicate decat cei care si-au facut studiile in tara, insa de multe ori companiile nu isi permit sa ii plateasca pe masura cerintei.

"Cautam ca cerintele noastre de competente sa fie aliniate cu nivelul salariale pe care il oferim. Nu angajam decat oameni care vor fi fericiti in compania noastra. Chiar daca oamenii sunt competenti, daca au asteptari mai mare nu-i putem primi.

Noi analizam ceea ce stie un tanar. Evident ca preferam pe cineva cu experienta internationala. Cred insa ca daca un student revenit de la studii se asteapta sa fie primit in Romania cu un asternut cald si un scaun moale greseste", a spus, la randul sau, Radu Enache, Director General HP.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dinu Patriciu, #locuri munca tineri, #Patriciu job tineri , #stiri Dinu Patriciu