Opinii: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 21:40
5388 citiri
Opinii: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!
Foto: paginademedia.ro

In Romania, am ajuns la absurditatea ca si respiratia omului sa fie suspectata de angajamente politice. Depinde cine il judeca. Dar e aproape limpede ca daca nu simpatizezi cu PSD sau PNL, esti considerat portocaliu, iar daca iti exprimi dezacordul fata de o masura guvernamentala, esti dusman comunist, instrument de manipulare in mana PSD.

Ma uitam la greva spontana de la Iasi. Oamenii s-au incaierat cu jandarmii. Au scandat lozinici impotriva sefului statului. Impotriva guvernului. PDL nu admite insa ca sindicalistii Sanitas chiar au necazuri. A speculat imediat nu stiu ce implicare a PSD si PNL, care s-ar afla in spatele dezordinii de la usa Prefecturii Iasi.

Asistam, apoi, la desfasurarea scenariului potrivit caruia protestul politistilor de saptamana trecuta ar fi fost, de fapt, o incercare de lovitura de stat. Ca, vezi Doamne, daca presedintele ar fi iesit la dialog, ar fi fost... arestat? Eu cred ca abia acesta este un toxic aruncat pe piata. Este, in schimb, imposibil din partea puterii sa admita ca tanarul politist are si el o viata in fata si ca i-a fost pusa in pericol securitatea financiara din pricina taierii drastice a salariului.

Si protestul spontan din fata Spitalului Judetean Braila a fost pus pe seama manevrelor PSD si PNL. Nici vorba ca sanitarul acela a avut asa, un moment de revolta, pentru ca a vazut pe fluturas o nimicura de bani.

Incredibil de joasa prestatia a doi parlamentari, Ilie Sarbu si Costica Canacheu, de joi seara, la a doua interventie televizata a Cristinei Anghel, invatatoarea din Caracal aflata de o luna si ceva in greva foamei. Cei doi au reusit sa politizeze demersul de demnitate al doamnei. Au redus tragismul acelei femei la meschinul razboi dintre opozitie si putere. Ca si cum dincolo de asa ceva n-ar mai trebui sa existe nimic in Romania.

L-am auzit si pe premierul Romaniei, Emil Boc, speculand teoria mogulilor care fac si desfac totul in tara asta, in principal sa-l suspende pe presedinte si sa rastoarne guvernul. Este clar ca sunt mijloace media pro-Basescu si contra-Basescu, pro-PSD si contra-PSD. In toata lumea, cu exceptia dictaturilor, exista o astfel de plasare fata de putere a mijloacelor de informare in masa. Cu diferenta ca isi asuma explicit pozitionarea.

Pe de alta parte, daca puterea de astazi ar fi reusit sa impuna oameni unul si unul, care sa ia decizii impecabile, pentru a relansa economic Romania, credeti ca ar mai fi iesit cineva in strada? Credeti ca i-ar fi pasat cuiva ce face mogulul bun sau mogulul rau? Exclus!

Dar asa, in criza de idei, e usor sa crezi ca acoperi incompetenta cu tehnici de manipulare a opiniei publice. Este, insa, o metoda care nu tine loc de mancare. Oamenii o duc greu. Din ce in ce mai greu. Ca PSD si PNL speculeaza dificultatea de azi a romanilor, nu cred ca se poate gasi o vinovatie pentru asta celor 700.000 de someri, care mai ies si sa protesteze, fir-ar sa fie!

Ca omul isi cauta si el un sprijin undeva, iar nu poate fi o chestiune de condamnat. PD-L si-a cautat aliati ca sa poata exercita puterea. De ce nu ar avea dreptul si un somer sa caute aliat pentru a iesi din criza sa personala? Pai, pe-asta il ia din nou criza cand, pentru necazul lui, autoritatea ii da peste gura cu mogulul sau cu "sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu"!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Guvern Basescu proteste , #stiri Dinu Patriciu
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Speranta moare ultima dar Basescu a omorat-o si pe asta
Poza P.N.L
P.N.L
rank 5
***UPSS***, Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu! HaiLaberalii! HaiLa penele antonescu!