Patriciu: Benzina la pompa ar putea ajunge 7-8 lei (Video)

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 21 Martie 2011, ora 21:48
3993 citiri
Patriciu: Benzina la pompa ar putea ajunge 7-8 lei (Video)
Foto: dcnews.ro

Pretul benzinei ar putea exploda din cauza conflictului care a cuprins Libia. Perceptia legata de acest conflict duce la cresterea pretului titeiului. Acesta si-a reluat, de fapt, cresterea intrerupta de criza si va ajunge la nivelul de dinainte de criza, adica de peste 147 dolari pe baril, crede Dinu Patriciu.

"In aceste conditii este foarte posibil ca pretul benzinei la pompa sa ajunga la 7-8 lei. Daca nu reluam conditiile corecte de redresare economica este foarte posibil sa ajungem la un astfel de pret. Acest pret este format din taxe si impozite. Statul ar trebui sa isi micsoreze accizele pentru a nu se ajunge in acel punct", a declarat Dinu Patriciu, in timpul unei emisiuni televizate de Realitatea TV.

Patriciu sustine ca intregul conflict din Libia a inceput pe fondul unor interese intertribale din acea zona, iar acest lucru nu face decat sa puna in pericol o sursa foarte importanta de energie pentru Europa.

"Tarile mediteraneene incearca sa-si protejeze interesele, intervenind in Libia pentru a potoli acest conflict", a mai spus Patriciu.

Acesta spune ca titeiul din Libia este foarte important pentru ca este unui dintre cele mai bune calitative din lume.

"In ultimii 15 ani, UE a crescut foarte mult standardele ecologice ale combustibililor si au nevoie de titeiul din Libia care este cel mai bun, chiar daca este doar 2% din lume", a afirmat Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dinu Patriciu pret benzina, #interes Libia titei , #stiri Dinu Patriciu