Patriciu, despre operatia de transplant de ficat: E adevarat ca iti revezi viata

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 23:41
3248 citiri
Patriciu, despre operatia de transplant de ficat: E adevarat ca iti revezi viata
Foto: Romania Tv

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vorbit despre operatia de transplant de ficat pe care a suferit-o la sfarsitul lui 2012, dezvaluind ca, in astfel de momente, chiar iti trece toata viata prin fata ochilor.

"Seara aceea a fost de roman. Venise fratele meu cu un avocat sa-mi fac testamentul. A intrat o echipa de doctori zambitori in camera si mi-au zis 'domnule Patriciu, v-am gasit ficat'. Mi-am terminat la ora 3 dimineata testamentul, la ora 5 aveam deasupra capului tavanul unui culoar extrem de lung, neoanele care se perindau si apoi nu mai stiu... E adevarat ca iti revezi viata. (...) Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi", a dezvaluit Patriciu, la Romania Tv.

Cu toate ca operatia a decurs bine, omul de afaceri recunoaste ca nu a cerut sa afle cine i-a fost donatorul.

"N-am vrut niciodata sa stiu cine mi-a facut acest imens bine, cand intru intr-o biserica aprind o lumanare si pentru acest suflet", a declarat Patriciu.

El a spus ca testamentul este un lucru pragmatic pe care orice om ar trebui sa-l faca pentru a evita certuri inutile intre beneficiari dupa trecerea in nefiinta.

"(Testamentul - n.red.) e un lucru pragmatic pe care trebuie sa-l faci pentru ca nu vrei ca atunci cand nu vei mai fi sa se certe lumea", a spus Patriciu.

Omul de afaceri spune ca nu are regrete pe niciun plan si ca ceea ce vrea acum e sa continue sa lase in urma lucruri care "fac umbra Pamantului".

"In dragoste, ca si in afaceri, iar afacerile sunt tot o dragoste, nu poti spune ca regreti ceva, ci dimpotriva, vrei mereu sa te uiti inainte si nu in urma. In business, daca cineva iti taie o mana, ea creste la loc, puternica. Niciodata nu am avut o preocupare de a strange de dragul strangerii, asta este o prostie, trebuie sa faci ceva sa aiba o finalitate, care sa aiba o umbra pe Pamant.

Satisfactia mea sta in bursele pentru elevi si studenti, cele cateva zeci de milioane pe care le-am pus in opere de caritate. (...) Si cei ce ma mostenesc nu au nevoie de sume uriase, se poate trai la fel de bine cu 2 milioane, cu 20 de milioane, cu 200 de milioane sau cu 2 miliarde", a mai spus Patriciu.

El considera ca nu este vinovat pentru prabusirea Adevarul si admite ca pana acum singurele probleme pe care le-a avut au fost cu manageri romani.

"Adevarul nu s-a prabusit, a fost prabusit si a trebuit sa-l vand si ce s-a intamplat nu s-a intamplat sub conducerea mea. (...) Probleme nu am avut decat cu cativa manageri romani", a mai spus omul de afaceri.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Dinu Patriciu transplant ficat, #Dinu Patriciu Adevarul , #stiri Dinu Patriciu