Dinu Patriciu: Varianta ca voi fi premierul lui Basescu este absolut utopica

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 21:55
2752 citiri
Dinu Patriciu: Varianta ca voi fi premierul lui Basescu este absolut utopica
Foto: Arhiva

Dinu Patriciu a declarat joi seara ca varianta ca ar putea deveni premierul lui Traian Basescu este o varianta "absolut utopica", mai ales ca ultima data cand a stat de vorba cu seful statului a fost in 2005.

"A fost un vis al domnului Stelian Tanase (n.red. cel care a vehiculat aceasta varianta) ca voi fi premier al lui Traian Basescu, dar un vis indus. Cand spun ca e un vis indus si nu propriu al lui Stelian Tanase, e ca am auzit si eu acest zvon circuland prin lume si l-am dezmintit. Este absolut utopica varianta asta cu premierul. Eu eram in vacanta de fapt si am raspuns din prima clipa: nu este nimic real in aceasta afirmatie. Ultima oara am stat de vorba cu Basescu in 2005.... Bine vreau sa vad acei politicieni care l-ar vota pe Dinu Patriciu premier", a declarat miliardarul joi seara la Realitatea Tv.

Despre presedintele Traian Basescu, Dinu Patriciu spune ca speculeaza culoarul de dreapta.

"Traian Basescu e politicianul care a speculat ca e liber culoarul de dreapta, desi nu putem spune ca actuala guvernare a luat masuri autentice. A luat jumatati de masuri", a precizat afaceristul.

Dinu Patriciu a vorbit si despre PNL, partidul "pe care il simte ca acasa", insa ii reproseaza ca greseste ca sta la "taclale".

"Le spun celor din PNL ca gresesc in faptul ca in loc sa propuna o alternativa pozitiva cu masuri absolut concrete ei stau la taclale. Eu nu doresc tulburare nicaieri, cu atat mai putin la PNL si incerc sa nu creez niciun fel de zbucium inutil intr-un partid pe care il simt ca acasa. PNL face compromisuri in USL si nu isi mai promoveaza propria ideologie ceea ce il va duce intr-o fundatura", a mai spus acesta.

Dinu Patriciu a declarat ca e greu de spus astazi daca vine USL la putere, dar el nu ar trambita sub nicio forma victoria inainte.

"Recunosc ca sunt adeptul compromisurilor care nu te compromit, iar atunci cand din incapatanare sau din necunoastere vad tot felul de trasnai care sunt prinse de coada si duse pana in panzele albe am tot dreptul sa le critic. Nu pot sa spun ca as fi pro guvernarea actuala. Eu as vrea sa vad cine sunt acei oameni cu inteligenta si dragoste de tara asta, care sa vina sa o guverneze spre binele ei. In momentul de fata nu avem varianta asta, pentru ca nu vad o deosebire intre USL si actuala Putere", a conchis Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dinu Patriciu premier Basescu, #victorie USL alegeri, #PNL partid fundatura , #Traian Basescu