Patriciu nu se impaca cu Basescu si ar vrea schimbarea sistemului electoral

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 10:55
3266 citiri
Patriciu nu se impaca cu Basescu si ar vrea schimbarea sistemului electoral
Foto: B1TV

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, vineri, ca declaratiile sale au fost gresit interpretate de presa si ca nu are nici cel mai mic gand sa se impace cu presedintele Traian Basescu.

"N-am spus asa ceva niciodata. Asta este folclorul, daca cititi cu atentie fiecare vorba pe care am spus-o, nu rezulta de nicaieri ca as fi spus asa ceva", a declarat Patriciu, la emisiunea "X-Press", difuzata de B1 TV, rederindu-se la interviul care a starnit speculatii privind o posibila reanimare a Aliantei Dreptate si Adevar.

Patriciu ar colabora cu Basescu, dar spune ca presedintele isi face numai dusmani

"Nu exista nicio impacare", a accentuat Patriciu.

Un guvern incompetent si o Opozitie nevolnica

Omul de afaceri nu a pierdut prilejul si si-a exprimat inca o data dezamagirea fata de toate cele trei mari partide de pe scena politica.

"Astazi avem un Guvern incompetent, iar cand zic incompetent folosesc o vorba politicoasa, cu o Opozitie la fel de nevolnica. Toate cele trei partide au filozofii apropiate despre cum trebuie sa arate tara aceasta in viitor", a mai spus Dinu Patriciu.

Intrebat ce are "impotriva USL", omul de afaceri a comentat: "Din pacate, (n.r. alianta USL) are o locomotiva si niste vagoane, iar PNL-ul s-a complacut sa fie un vagon, in loc sa fie locomotiva. Daca PNL-ul ar fi fost locomotiva, daca liberalii ar fi fost locomotiva, nu as fi avut nimic impotriva. Ba dimpotriva, cred ca ar fi fost foarte bine".

Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun

Dinu Patriciu sustine ca pentru a avea o clasa politica "cu alte convingeri", putine lucruri trebuie facute pentru ca "lucrurile sa fie reparate".

"Pentru a avea o alta clasa politica, de o alta natura si alte convingeri, nu ar trebui decat schimbat sistemul electoral. In sensul in care intr-adevar, nu am ramane la cel mai nedemocratic sistem de vot cu putinta, care este cel uninominal, si acum aud ca il facem si mai dramatic, il scalcim si mai dramatic, facandu-l intr-uin singur tur, conform unor interese conjuncturale, de partid, nu al unui singur partid, ci facandu-l, de exemplu, un sistem de lista, cu alegerea de catre electori a candidatului de pe lista respectiva", a declarat Dinu Patriciu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Patriciu Basescu, #Patriciu USL, #Patriciu sistem electoral , #Traian Basescu