Avertisment dur de la Moscova dupa sanctiunile impuse de Occident: Vor sta pe bara!

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 13:14
8038 citiri
Avertisment dur de la Moscova dupa sanctiunile impuse de Occident: Vor sta pe bara!
Foto: Russia Today

Premierul rus Dmitri Medvedev a descris sanctiunile impuse tarii sale ca fiind "ridicole", avertizand ca tarile europene vor suferi o lovitura dura.

Dupa anexarea Crimeii si interventia in Ucraina, Occidentul a aplicat o serie de masuri impotriva statului condus de Vladimir Putin, care a raspuns printre altele cu interzicerea importurilor de produse alimentare din statele vestice.

Culmea pedepsei: Un stat care nu exista pentru Rusia o sanctioneaza, dar nu spune cum

In aceste conditii, Medvedev a apreciat, duminica, ca produsele achizitionate din afara granitelor vor fi inlocuite de cele provenite de la producatorii locali, precum si din tarile din America Latina si Asia, informeaza Russia Today.

14 feluri in care Rusia poate sa raspunda sanctiunilor Occidentului

Mai mult, companiile europene vor avea acces limitat in Rusia.

"Acesta este pretul pe care trebuie sa il plateasca", a avertizat Medvedev, intr-un interviu acordat postului de televiziune Vesti 24.

"Suntem persoane rezonabile. Daca ajungem la un acord, atunci ne vom onora contractele existente, inclusiv cele cu partenerii din America Latina si Asia. Iar occidentalii, care vor fi nerabdatori sa se intoarca pe piata ruseasca, vor lua doar partea ce va ramane, nimic mai mult", a adaugat oficialul de la Moscova.

Medvedev a sustinut ca sanctiunile aplicate de UE in domeniul investitiilor sunt "fara sens", insa Rusia va reusi sa depaseasca si acest obstacol. Mai mult, el considera ca masurile adoptate de Occident nu afecteaza prea mult economia tarii.

In acelasi timp, in ciuda tensiunilor, Rusia nu va abandona pietele de pe batranul continent.

"Le furnizam intre 130 si 140 de miliarde de metri cubi de gaz si 200 de milioane de tone de petrol. Pentru noi, e o piata importanta. O piata pe care am cucerit-o", a spus Medvedev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Medvedev sanctiuni Rusia, #snactiuni Rusia , #premier Rusia