Medvedev a mers in California pentru a gasi investitori high-tech

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 17:43
1305 citiri
Medvedev a mers in California pentru a gasi investitori high-tech
Foto: AFP

Dmitri Medvedev viziteaza Silicon Valley din SUA pentru a cauta idei de modernizare a Rusiei si pentru a lua cu el investitori interesati de proiectele sale.

Medvedev se afla inca in umbra premierului Vladimir Putin, dar asta nu l-a oprit sa isi avanseze propriile proiecte marete, printre care si construirea unui Silicon Valley la periferia Moscovei, scrie Associated Press.

Dar, pentru a reusi, presedintele rus trebuie sa atraga minti stralucite si investitori din SUA deoarece multi rusi sunt sceptici deocamdata.

"Viitorul tarii noastre si competitivitatea ei pe pietele globale depinde intr-o mare masura de colaborarea noastra cu companii straine si universitati", a declarat Medvedev recent la un forum international de afaceri din Sankt Petersburg.

Medvedev a fost primit la San Francisco de Maria Shriver, sotia guvernatorului Californiei Arnold Schwarzenegger, si de secretarul de stat George Shultz. Mai tarziu, el a participat la o receptie alaturi de Schwarzenegger.

Pe perioada vizitei, Medvedev se va intalni si cu fondatorii Twitter si va tine un discurs la Universitatea Stanford. Apoi va zbura la Washington pentru a se intalni cu Barack Obama, urmand ca turneul nord-american sa se termine cu summit-urile G8 si G20 din Canada.

Medvedev si-a propus sa reconstruiasca economia Rusiei si sa o transforme dintr-un furnizor de materii prime intr-o oaza de intelectuali high-tech. Desi, in trecut, a suferit cateva pierderi importante, printre cei plecati fiind si parintele Google, Sergey Brin, rusii inca se pot lauda cu nume precum Natalya si Evgeny Kaspersky, creatorii antivirusului cu acelasi nume, si Andrey Ternovskiy, un pusti de 17 ani care a creat in propriul dormitor reteaua de socializare ChatRoulette.

Kremlinul a alocat sute de milioane de dolari pentru contruirea unui "innograd" - oras al inovatiei - si pentru a atrage antreprenori si oameni de stiinta, iar la forumul din Sankt Petersburg Cisco Systems a promis ca va participa la proiect.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Medvedev Silicon Valley, #Rusia Silicon Valley, #Rusia tehnologie, #Rusia reforme , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Rusia primeste investitori si specialisti IT din Romania ?