Rogozin vrea sa ajunga din nou in Moldova: Vine cu bombardierul in Romania?

Autor: Ana Ilie
Luni, 11 August 2014, ora 09:19
4910 citiri
Rogozin vrea sa ajunga din nou in Moldova: Vine cu bombardierul in Romania?

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, va incerca sa ajunga din nou in Moldova, in regiunea separatista Transnistria, pentru a 70-a aniversare a eliberarii Moldovei de ocupatia fascista.

Rogozin trebuie sa gaseasca o ruta alternativa de zbor catre Tiraspol, intrucat se afla pe lista de sanctiuni a UE, dar si cea a Ucrainei. El admite ca ii va fi dificil sa ajunga in Transnistria, dar e increzator ca va gasi o solutie, scrie Itar Tass.

"Intentionez sa vizitez Tiraspolul la 24 august pentru aceasta sarbatoare. Cu toate acestea, realizez ca va fi dificil sa ajung acolo, pentru ca in curand voi fi inclus pe lista de sanctiuni a Ucrainei. Este imposibil sa zbor pe deasupra Ucrainei, intrucat avionul poate fi fortat sa aterizeze. Ca sa ocolesc prin Bulgaria si Romania, nici asta nu e usor", a povestit acesta.

"O sa gasesc eu o solutie", a spus Rogozin, care este si reprezentant special al presedintelui rus, Vladimir Putin, in Transnistria.

Ultima incursiune in Transnistria a lui Rogozin, via Romania, in aprilie, s-a incheiat cu un scandal de proportii. Tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

Rogozin a lansat apoi o serie de amenintari, printre care si aceea ca se va intoarce cu "bombardierul" in Romania.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a fost prima amenintare a Rogozin la adresa Romaniei, pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

Aparatul de zbor Tupolev Tu-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabila proiectat in Uniunea Sovietica, cel mai mare avion de lupta construit vreodata, care poate transporta pana la 12.000 de kilograme de incarcatura, incluzand bombe conventionale si rachete de croaziera.

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Ministerul roman de Externe a precizat ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus, reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

MAE a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Rogozin s-a folosit in cele din urma de un siretlic si a reusit sa ajunga in Rusia. Mai exact, avionul acestuia a fost intors din zbor de autoritatile ucrainene dupa ce a fortat spatiul aerian, insa Rogozin nu se afla in aeronava. Vicepremierul rus a recurs la un avion de linie pentru a parasi teritoriul moldovean.

Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand

Rogozin nu a uitat insa ca a ramas ore intregi blocat la Tiraspol, asa ca a mai postat un mesaj amenintator la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

Cateva ore mai tarziu a venit inca un mesaj amenintator: "Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rogozin Romania bombardier, #Rogozin vizita Transnistria , #Rusia