Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta l-a infuriat pe Rogozin: Romanii au zis ca trimit bombardiere, e deasupra oricarei glume

Luni, 12 Mai 2014, ora 23:14
10561 citiri
Ponta l-a infuriat pe Rogozin: Romanii au zis ca trimit bombardiere, e deasupra oricarei glume
Foto: Ria Novosti

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a afirmat ca declaratia oficialilor de la Bucuresti, potrivit careia ar fi trebuit sa trimita bombardiere dupa avionul in care se afla delegatia sa, necesita o reactie "foarte aspra".

"Romania a declarat, prin intermediul prim-ministrului Victor Ponta, ca, daca premierul era in locul presedintelui, ar fi folosit distrugatoare pentru a ateriza avionul nostru in Romania. Nu mai avem ce discuta cu ei dupa acest lucru", a precizat Rogozin, citat de Voice of Russia. El a adaugat ca Ministerul Rus de Externe "va pregati o reactie" in acest sens.

"Una este sa introduci sanctiuni asupra unor persoane, astfel incat sa nu poata veni sau sa nu le dai vize, dar sa aterizezi fortat o aeronava cu mai multi membri ai Guvernului rus la bord folosindu-te de avioane militare este deasupra oricarei glume sau discutii mai mult sau mai putin serioase. Reactia ar trebui sa fie cea mai aspra", a subliniat vicepremierul rus.

Dmitri Rogozin a mai spus ca situatia a fost discutata, luni, de catre ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si ambasadorul roman in Rusia si transmisa mai departe premierului Dmitri Medvedev.

Fuga rusinoasa a lui Rogozin din Moldova - Nici vorba de bombardier

"Problema nu este securitatea fizica a unei anumite persoane, problema este ca ei sanctioneaza dreptul cetatenilor rusi, inclusiv ai reprezentantilor autoritatii si ai Guvernului rus, de a tranzita spatiul aerian al acestor tari", a continuat el.

Oficialii de la Chisinau, acuzati de actiuni neprietenoase

De asemenea, Ministerul rus de Externe a catalogat drept "inadecvata" reactia oficialilor de la Chisinau la vizita trimisului special al lui Vladimir Putin in Transnistria. Totodata, ministerul a precizat ca perchezitionarea avionului delegatiei rusesti pe Aeroportul din Chisinau a fost ilegala.

"Insistam ca oficialii de la Chisinau sa inceteze cu astfel de actiuni neprietenoase", se arata in comunicatul Ministerului rus de Externe, citat de agentia Interfax.

Avioanele lui Ponta

Amenintarile lui Dmitri Rogozin au fost facute dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat, duminica seara ca "avioanele romanesti s-ar fi putut ridica in aer", iar el a actionat drept comandantul suprem al tarii.

"Rogozin are un rol de a provoca, atat in Moldova, cat si in Romania. In mod normal, intr-o situatie de acest gen, ar fi trebuit sa avem o intalnire cu presedintele tarii, ca ii place sa i se spuna comandantul suprem.

Comandantul suprem se plimba cu Udrea prin Arad. Am gestionat la nivelul MAE si am gestionat exact asa cum trebuia sa procedam: respectand angajamentele pe care Romania le are. O persoana aflata pe lista neagra nu are voie sa tranziteze Romania, asa ca ii interzicem trecerea prin spatiul aerian", a declarat Ponta, invitat la Antena 3.

Ponta, despre amenintarile lui Rogozin: Se puteau ridica avioanele, am fost eu comandantul suprem in locul lui Basescu

Premierul a subliniat ca nicio persoana aflata pe lista neagra nu va tranzita Romania, desi Dmitri Rogozin a ajuns in Transnistria prin Romania.

"Nici Rogozin, nici altcineva de pe lista neagra nu are ce sa intre sau sa iasa prin Romania si noi vom avea grija sa fie asa. Nu ne-a pus America, noi am vrut sa fim cu SUA. Am fost eu comandantul suprem. Ganditi-va ca lucrurile puteau degenera, puteam sa cerem avioanelor romanesti sa ia decizii, sa se ridice de la sol. Desigur, eu voi hotari cand va fi cazul. Dar de ce mai avem presedinte? Le transmitem partenerilor nostri ca ma ocup eu, ca se pot baza pe noi cat presedintele se plimba prin tara", a adaugat Ponta.

Rogozin se ia si de Ponta: Atrag atentia asupra acestui politician

Rogozin a reactionat imediat acestor declaratii, luni dimineata, postand pe Twitter un mesaj in anunta ca va atrage atentia Ministerului de Externe rus in acest sens. Totusi, vicepremierul rus este cel care a facut primul referire la avioane militare.

Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160 (bombardier rusesc - n.red.) ", a scris Rogozin pe Twitter. Ulterior, acesta a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dmitri Rogozin Ponta, #Dmitri Rogozin bombardier, #Dmitri Rogozin amenintare Ponta , #Transnistria