Ziare.com

Domeniile Samburesti, medaliate la Targul International de la Beijing

Vineri, 11 Mai 2012, ora 15:00

   

Domeniile Samburesti, medaliate la Targul International de la Beijing
Dupa trei ani de prezenta pe piata din Romania, vinurile de la Domeniile Samburesti devin recunoscute si pe piata internationala. Produs 100% romanesc, Domeniile Samburesti au fost medaliate la Targul International de Vinuri de la Beijing, China.

La editia din aprilie 2012 a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, "Wine China 2012", Samburesti a cucerit cinci medalii, fiind singurele vinuri romanesti premiate in aceasta competitie.

Astfel, Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis - Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

Cu ocazia acestui targ, in cadrul unei reuniuni de la Ambasada Romaniei din China, Jean Valvis a subliniat necesitatea unei politici concrete sectoriale de construire a unui brand national pentru vinurile romanesti, facand apel atat la statul roman, cat si la producatori sa adopte o strategie comuna de promovare a vinului romanesc, un produs de calitate top, cu o valoare adaugata certa.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Cu o piata de vinuri in valoare de 6,4 miliarde de dolari si 1.500 miliarde de litri, China savureaza cu precadere vinurile rosii. Astfel, 70% din soiurile de vin de pe piata sunt rosii, iar jumatate din totalul importurilor pe piata chineza (150 miliarde de litri) provin din Franta.

In acest moment, gama premium Domeniile Samburesti pune pe rafturile retailului mare din Romania si in oferta distribuitorilor trei vinuri driver: Cabernet Sauvignon, Merlot si Chardonnay. Vinurile sunt produse din struguri cultivati pe terenurile deluroase din Samburesti, de pe malurile Oltului.

Merlot 2010 - Domeniile Samburesti a castigat medalia de bronz la EnoExpo Best Wine Contest 2011, din Polonia, in timp ce Cabernet Sauvignon este, dupa trei ani de existenta pe piata, un vin cu mare notorietate printre consumatorii de vin rosu.

"Este un vin care a castigat medalia de aur la Vinvest 2012, cu productia din 2009. Acelasi scenariu, bazat pe calitatea desavarsita a vinului vrem sa urmeze si Chardonnay-ul. Estimarea noastra insa este ca vom vinde pana la sfarsitul acestui an peste un milion mii de sticle", a declarat Jean Valvis.

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Samburesti sunt: Samburelul de Olt - vinuri din categoria consummer, Domeniile Samburesti - vinuri premium destinate marilor retailer si Chateau Vlavis - un Cabernet de colectie, prezent doar in Horeca sau in magazinele specializate.

Despre Domeniile Samburesti

Domeniile Samburesti sunt un business parte a Valvis Holding incepand cu 2005 si se intind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrarile de replantare cu vita nobila au demarat din 2007, iar pana in prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 pana in prezent investitia in Domeniile Samburesti se ridica la peste 12 milioane de euro.

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Burgund Mare, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Podgoria Samburesti este atestata istoric inca din 1521 si a fost dezvoltata in timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu (1521), Danilovici (1597-1638) sau familia Bratienilor (sfarsitul sec. XIX - inceputul sec. XX).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor