Dominique Strauss-Kahn, contestat si intampinat cu proteste la Cambridge

Sambata, 10 Martie 2012, ora 14:46
1679 citiri
Dominique Strauss-Kahn, contestat si intampinat cu proteste la Cambridge
Foto: The Sun

Fostul director FMI Dominique Strauss Kahn a tinut un discurs, vineri seara, la prestigioasa universitate Cambridge, evenimentul fiind vehement contestat de circa 100 de protestatari nemultumiti de prezenta acestui controversat personaj in incinta inaltului for academic.

Politicianul francez, in varsta de 62 de ani, a fost invitat sa tina un discurs la Cambridge in cadrul dezbaterilor organizate de catre studenti, iar invitatia nu a fost retrasa in ciuda repetatelor apeluri facute de contestatarii lui DSK, informeaza AP, preluat de nola.com.

Presa nu a avut acces la dezbateri, dar studentii care au asistat la discursul lui Dominique Strauss-Kahn au spus ca acesta a vorbit despre perioada in care a fost director al FMI si problemele financiare cu care se confrunta in prezent Europa.

Cum era de asteptat, DSK a fost chestionat si pe tema acuzatiilor de viol in baza carora a fost arestat in SUA, iar el s-a declarat total nevinovat.

"In afara acestei intrebari delicate, totul a fost in regula. Majoritatea celor prezenti au fost respectuosi", a declarat o studenta la economie.

In schimb, in fata zidurilor universitatii, vechi de peste 800 de ani, contestatarii lui DSK scandau lozinci impotriva lui, afisand pancarte cu texte de genul "DSK, nu esti binevenit aici".

"Nu are legatura cu libertatea de exprimare, ci cu faptul ca ei au invitat un barbat care uraste fameile. Nu cred ca DSK ar trebui sa se bucure de privilegiul de a vorbi in fata unei audiente private", a explicat o protestatara.

Pentru a evita posibilele incidente, Strauss-Kahn a fost introdus in cladire printr-o intrare secundara, inainte de aparitia protestatarilor, iar fortele de ordine i-au verificat cu mare atentie pe studentii care au asistat la discursul sau.

Au existat si cateva mici imbranceli intre protestatari si politisti, soldate cu arestarea a doi tineri.

De altfel, si vineri dimineata politia a arestat doi tineri de 21 de ani, un baiat si o fata, sub acuzatia ca au vandalizat cladirea in care isi desfasoara activitatea Asociatia Studentilor, initiatoarea evenimentului. Cei doi afisasera mesaje de genul "DSK pleaca!" si "Femeile merita mai mult!".

In plus, in replica la initiativa Asociatiei Studentilor, avocatul cameristei Nafissatou Diallo a fost si el invitat la Cambridge pentru a tine un discurs, inainte de cel al lui DSK. Douglas Wigdor a spus ca nu intelege acest "afront adus tuturor victimelor agresiunii sexuale".

Dominique Strauss Kahn a demisionat in luna mai 2011 dupa ce a fost arestat sub acuzatia ca ar fi violat o camerista intr-un hotel din New York. El a fost eliberat ulterior, dar victima sa a deschis impotriva lui o actiune civila.

In acelasi timp insa, DSK este implicat si intr-un dosar de prostitutie deschis de politia din Lille, Franta, celebrul dosar Carlton, in care fostul director FMI este suspectat ca ar fi beneficiat de favorurile unor prostituate minore, dar si de banii obtinuti de reteaua de trafic de persoane organizata de administratorii acestui hotel din Lille.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dominique Strauss Kahn Cambridge, #DSK protest Cambridge, #Strauss Kahn protest Cambridge , #FMI
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
sa protestez si eu?