Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul Strauss-Kahn: Ce se stie despre menajera care il acuza pe seful FMI de viol

Luni, 16 Mai 2011, ora 18:38
12089 citiri
Cazul Strauss-Kahn: Ce se stie despre menajera care il acuza pe seful FMI de viol
Foto: Reuters

Scandalul in care este implicat directorul Fondului Mondial International, Dominique Strauss-Kahn, a declansat o mare curiozitate in presa internationala, cu privire la identitatea victimei. Cine este femeia care il acuza pe seful FMI de tentativa de viol si agresiune sexuala?

"Politia a dat doar cateva detalii despre femeia aflata in centrul acestui scandal si anume ca are 32 de ani si este imigranta de origine africana", sintetizeaza in cateva cuvinte publicatia New York Times.

Dupa arestarea directorului FMI, informatiile in legatura cu menajera care sustine ca ar fi fost agresata sexual de Strauss-Kahn, intr-o camera a Hotelului Sofitel, din New York, sunt putine si fragmentate.

"Ea locuieste in Bronx, impreuna cu fiica sa adolescenta. Ea s-a mutat aici de cateva luni", precizeaza New York Times.

Potrivit datelor colectate de publicatie, femeia este o fire "draguta" si este "un om bun", noteaza Le Monde pe blogul sau, facand astfel o sinteza a informatiilor aparute in presa internationala, in legatura cu victima sefului Fondului Monetar International.

Potrivit unui coleg al femeii, citat de New York Times, conducerea hotelului a cerut ca aceasta sa nu fie luata la intrebari la munca, pentru ca este "trista". "Luati-o in brate, atunci cand revine", ar fi precizat oficiali din cadrul hotelului Sofitel.

"Sunt niste vecini buni", a declarat un vecin al femeii, care este si el imigrant de origine africana.

"De fiecare data cand o vad, sunt fericit, pentru ca amandoi suntem din Africa. Ea nu a ridicat probleme nimanui. Niciodata galagioasa, tot timpul draguta", a mai spus acesta.

Publicatia Wall Street Journal scrie ca femeia provine din Guineea si este mama a doi copii. La randul sau, New York Post o descrie drept o femeie "muncitoare", de 32 de ani, originara din Africa. Jurnalistii spun insa ca are un sot si "cel putin" un copil, o fata de 16 ani.

"Numele sau nu este specificat de catre ziar, din cauza naturii acestor acuzatii", adauga New York Post. Nici hotelul Sofitel nu a vrut sa dezvaluie numele angajatei, precizeaza si New York Times.

Jurnalistii de la publicatia La Tribune nu sunt siguri de originile menajerei. Ei scriu ca este de origine "afro-americana sau portoricana". In schimb, Le Echos sustine ca victima este o femeie de "origine senegaleza".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dominique Strauss Kahn FMI, #victima menajera sef FMI , #retinut
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Ossama Ben - Laden nu era si el acolo ? Hugo Chavez , printul Charles si pupaza din tei , chiar se masturbau pe canapea ? sau exista doar banuieli ?
Poza scremenciuc
scremenciuc
rank 2
Cancelarul Germaniei a cerut in mod expres un presedinte european in fruntea FMI.