Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat din inchisoare

Vineri, 20 Mai 2011, ora 23:19
4139 citiri
Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat din inchisoare
Foto: CNN

Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al Fondului Monetar International, a parasit vineri seara inchisoarea Rikers Island, dupa ce sotia i-a platit cautiunea de un milion de dolari, iar judecatorul a semnat actul de eliberare.

Avocatii lui Strauss Kahn au discutat si vineri la amiaza conditiile in care fostul sef al FMI va fi arestat la domiciliu. Strauss-Kahn a fost nevoit sa predea pasaportul si urmeaza sa stea inchis in casa, intr-un apartament al firmei de paza care ii va asigura securitatea. Fostul sef al FMI va purta o bratara cu ajutorul careia va fi monitorizat electronic. Acesta va fi pazit de garzi inarmate, arata CNN.

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe cautiune

Plata cautiunii a fost asigurata de sotie, Anne Sinclair, din banii sai, potrivit asiguratorului de cautiune, Ira Judelson.

Initial, sotia ii inchiriase lui Strauss-Kahn un apartament de lux, insa proprietarii au reziliat contractul, din cauza protestelor vecinilor, asa ca fostul sef al FMI este nevoit sa-si caute o alta locuinta provizorie.

Strauss-Kahn urmeaza sa se prezinte din nou in instanta pe 6 iunie. Pana atunci, el nu are voie sa paraseasca locuinta temporara, decat la cererea autoritatilor si in situatii exceptionale.

De asemenea, CNN a anuntat vineri ca Dominique Strauss-Kahn, care si-a dat demisia din functia de presedinte a FMI, va primi o plata compensatorie de 250.000 de dolari si "o pensie modesta".

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe cautiune

Purtatorul de cuvant al FMI, William Murray, a anuntat ca nu vor face publica pensia, dar a specificat ca este cu mult mai mica decat plata compensatorie.

Seful FMI a fost arestat cu aproape o saptamana in urma dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste. Strauss-Kahn a negat toate acuzatiile, dar s-a decis sa isi dea demisia din fruntea FMI.

Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, se afla in cel de-al patrulea an al mandatului de cinci ani de sef al FMI si avea un salariu de 441.980 de dolari. Acesta a mai primit si 79.000 de dolari si calatorii la prima clasa pentru el si familia sa cat timp s-a aflat in fruntea fondului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dominique Strauss Kahn eliberat, #Strauss Kahn FMI eliberat, #Strauss Kahn inchisoare, #Strauss Kahn cautiune , #retinut
Comentarii
Poza Jean Valjean
Jean Valjean
rank 5
L-au eliberat dupa rugaciunea de VINERI sa le strice arabilor euforia, sau ca sa fie comunistul de SABAT acasa? :-D