Stanga franceza, in criza dupa arestarea lui Dominique Strauss-Kahn

Autor: Ana Ilie
Marti, 17 Mai 2011, ora 18:17
924 citiri
Stanga franceza, in criza dupa arestarea lui Dominique Strauss-Kahn

Socialistii francezi se gasesc in plina criza dupa ce favoritul lor pentru candidatura la prezidentialele din 2012, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat, la New York, sub acuzatia de tentativa de viol. Socialistii se intalnesc, marti, pentru a pune la punct un nou plan de bataie pentru prezidentialele din 2012.

Liderul socialistilor, Martine Aubry, este ingrijorata de apropierea termenului limita pana la care se pot face inscrierile pentru desemnarea candidatului socialist la presedintia Frantei, asa ca va cere membrilor sa stranga randurile si sa priveasca dincolo de acuzatiile aduse lui Dominique Strauss-Kahn, scrie Reuters.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, Strauss-Kahn era cel mai bine pozitionat sa castige prezidentialele, in defavoarea presedintelui Nicolas Sarkozy, care, potrivit sondajelor de opinie, s-ar plasa abia pe locul trei, dupa liderul extremei dreapta, Marine Le Pen.

Acuzatiile aduse in SUA, de tentativa de viol asupra unei cameriste dintr-un hotel newyorkez, i-au dat o lovitura fatala celui care a supervizat finantele mondiale de la inaltimea pozitiei de presedinte al Fondului Monetar International.

Martine Aubry s-a declarat "zguduita" de aceste evenimente si spune ca intalnirea de marti se va centra pe unitatea partidului si concentrarea pe viitor. Aubry a mai spus ca Strauss-Kahn trebuie considerat nevinovat pana la proba contrarie.

Aubry este presata de socialisti sa isi depuna propria candidatura la presedintie, intr-o incercare de a obtine victoria, pentru prima data intr-un sfert de secol, insa sefa socialistilor insista ca nu se grabeste si va respecta agenda partidului.

Scandalul in care este implicat Strauss-Kahn le va aduce castiguri de un punct-doua in sondajele de opinie atat lui Sarkozy, cat si Marinei Le Pen. Aceasta din urma isi va axa campania pe scaderea puterii de cumparare si tensiunile privind imigrantii, asa ca Sarkozy va avea de dus o lupta grea pentru a o invinge in primul tur, in asa fel incat sa se rafuiasca cu stanga in turul doi.

Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Retailerii francezi vor trebui să informeze cumpărătorii atunci când dimensiunea produselor a fost micşorată fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, în efortul de a combate...
#Franta, #franta socialisti, #franta prezidentiale 1012, #dominique strauss kahn socialisti , #retinut