Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul Strauss-Kahn: Procurorii parizieni au deschis o ancheta preliminara

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Iulie 2011, ora 12:38
1364 citiri
Cazul Strauss-Kahn: Procurorii parizieni au deschis o ancheta preliminara

Procurorii parizieni au deschis o ancheta preliminara in cazul tentativei de viol de care este acuzat politicianul francez Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit Washington Post este vorba despre plangerea scriitoarei franceze Tristane Banon, care il acuza pe Strauss-Kahn ca a incercat sa o violeze.

Ancheta permite procurorilor sa o interogheze pe Banon si pe apropiatii sai cu privire la incidentul intamplat in urma cu opt ani. Anchetatorii l-ar putea interoga si pe Strauss-Kahn, nu inainte insa ca acesta sa se intoarca in Franta.

Dupa ancheta preliminara, care ar putea dura saptamani sau chiar luni, biroul procurorului va decide sa renunte la caz sau sa continue ancheta, care ar putea conduce la un proces.

La inceputul acestei saptamani, avocatul scriitoarei Tristane Banon anunta ca "va depune o plangere de tentativa de viol impotriva lui Dominique Strauss-Kahn".

Avocatul femeii, David Koubbi, a spus: "Voi trimite plangerea maine, 5 iulie, procurorului, care o va primi miercuri dimineata".

Anuntul survine in conditiile in care Strauss-Kahn are sperante ca va scapa cu bine de acuzatiile de tentativa de viol aduse de o menajera din New York si ca-si va putea reface cariera politica in Franta.

Banon, in varsta de 32 de ani, sustine ca Strauss-Kahn a invitat-o intr-un apartament in 2003, pentru a-i acorda un interviu, si in loc de asta a atacat-o "ca un cimpanezeu in calduri".

Femeia a mai facut aceeasi acuzatie impotriva politicianului in 2007, intr-o emisiune televizata si intr-un interviu online, insa pana acum nu a depus plangere oficiala.

Koubbi a spus, cu ceva timp in urma, ca Banon fost convinsa de mama sa, membra a partidului socialist al lui Strauss-Kahn, sa nu depuna plangere.

Dominique Strauss-Kahn este in prezent la New York, proaspat eliberat din arestul la domiciliu, dupa ce procurorii au constatat neconcordante intre declaratiile femeii care il acuza de viol.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dominique Strauss Kahn, #Dominique Strauss Kahn viol, #Dominique Strauss Kahn proces paris , #viol