Interviul lui Dominique Strauss-Kahn - controlat si fara spontaneitate (Video)

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 11:32
2462 citiri
Interviul lui Dominique Strauss-Kahn - controlat si fara spontaneitate (Video)

Dupa interviul acordat de Dominique Strauss-Kahn postului de televiziune TF1, avocatul francez al cameristei care l-a acuzat pe acesta de agresiune sexuala a comentat aparitia televizata a lui Strauss-Kahn ca fiind "o operatiune de comunicare controlata total".

"A fost o operatiune de comunicare controlata total, fara nici o urma de spontaneitate, nici in intrebari, nici in raspunsuri si a fost controlata inclusiv la nivel gestual. S-a simtit o mare crispare", a declarat Thibault de Montbrial, colaboratorul din Franta al avocatilor americani ai lui Nafissatou Diallo, camerista originara din Guineea care il acuza pe Strauss-Kahn de agresiune sexuala.

Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, a recunoscut, pentru prima data, ca a avut o relatie "nepotrivita" cu Nafissatou Diallo, camerista new-yorkeza care l-a dat in judecata pentru viol.

In cadrul unui interviu acordat TF1, Strauss-Kahn a vorbit despre proces, despre dosarul Banon, despre situatia economica a Greciei, dar si despre viitorul sau politic, scrie Le Figaro.

"Ceea ce s-a petrecut nu include nici violenta, nici constrangere, nici agresiune, nici altceva ce ar putea fi incadrat ca act delict. Dar ceea ce s-a intamplat a fost nu numai o relatie nepotrivita, ci o greseala morala de care nu sunt mandru deloc", a declarat fostul director al FMI.

De mai multe ori in cadrul discutiei televizate, Strauss-Kahn s-a referit la raportul procurorului din New York, care l-a absolvit de orice vina penala.

"Nu trebuie sa uitam ca acuzarea a vorbit despre urme fizice ale presupusei agresiuni, dar nu a fost aduca nici o dovada. In raportul procurorului se sustine ca Diallo a mintit asupra faptelor", a adaugat fostul director al FMI. Cu toate acestea, Strauss-Kahn a evitat sa afirme ca a fost victima unui complot.

In legatura dosarul Banon, fostul director al FMI a dezmintit orice agresiune impotriva femeii. "In aceasta privinta, nu a fost vorba de nici o agresiune. Versiunea prezentata este una imaginara, calomnioasa", a spus acesta.

Ziarista si romanciera Tristane Banon il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca ar fi incercat sa o violeze in 2003. Interogat recent de politie, fostul director FMI a recunoscut ca i-a facut avansuri, insa neaga producerea oricarei agresiuni.

Schimband apoi tematica, Strauss a declarat ca "in mod evident" el nu mai poate candida la presedintia Republicii in alegerile din 2012, asa cum ii era intentia initiala.

N-a ocolit nici problema crizei din Grecia, in legatura cu care jurnalistii erau curiosi sa cunoasca optica actuala a fostului director general.

Raspunsul sau inclina spre un scenariu in care Grecia va trebui sa plateasca toate consecintele greselilor sale, iar aceasta ii va afecta si pe partenerii ei.

Reactii la interviu

Inainte de difuzarea interviului, in fata sediului canalului de televiziune TF1, circa 50 de persoane, in majoritate femei, au participat la o manifestatie convocata de doua organizatii feministe.

Protestatarele purtau doua bannere, pe care scria "DSK = lipsa de justitie. Cand o femeie spune nu, inseamna nu", si pancarte cu textele "Anne Sinclair, castreaza-l pe DSK", "DSK, o camerista nu este un obiect sexual" sau "DSK, homo erectus erectus".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dominique Strauss Kahn interviu, #Dominique Strauss Kahn viol , #viol